Ett stort beslut…

Nu ska jag berätta något som känns väldigt härligt men också läskigt! Min höst kommer nämligen att bli ganska annorlunda. Jag har bestämt mig för att satsa på mitt egna företag och frilansandet. Dessutom kommer jag läsa drama på SU på halvfart. Jag kommer fortsätta att skriva en hel del för Egoboost Magazine, men skillnaden är att jag inte kommer att sitta lika mycket på redaktionen. I dag är det min sista dag som reporter på heltid, och min sista dag tillsammans med mina underbara kollegor.

Jag har jobbat på Egoboost Magazine i 1,5 år och det har varit så otroligt lärorikt, roligt och självförtroendeboostande. Jag var med och spånande fram idéer till det allra första numret när det inte ens fanns möbler på vårt lilla kontor i vår Gamla stan, och nu har vi gett ut tolv nummer och sitter på ett lyxigt jättekontor på Birger jarlsgatan. Det har verkligen varit en resa på alla sätt och vis och jag är så stolt över den. Framför allt har jag fått fem nya bästa vänner.

Men det som hänt är att jag under sommaren fick tid till att verkligen känna efter vad jag ville och hur jag vill leva mitt liv. Månader av stress som lett till hjärtklappning, sömnstörningar, magont och ångest klingade sakta av i takt med att jag fick vara ledig och vila. Jag bestämde mig för att aldrig någonsin utsätta min hälsa för det igen om jag har ett val. Inga pengar, coola statustitlar eller karriärsmöjligheter är värda det. Egoboost Magazine har varit en fantastisk rolig och kreativ arbetsplats med de bästa kollegorna man kan tänka sig, men det det är nu dags att säga hejdå till den tiden.

I mitt ”nya frilansliv” kommer jag hitta sköna rutiner som passar just mig, skriva på caféer (planen och drömmen är att på sikt skaffa ett eget litet kontor) och att ha mer tid för träning. Jag kommer ha tid att utveckla bloggen, kanske börja på den där boken jag alltid drömt om att skriva? Jobba ideellt (saknat mina maskrosbarn…) och som sagt läsa drama (bara för att det är kul!). Visst kommer jag att tjäna mindre pengar, i alla fall i början, men det är en uppoffring värd att ta. Hellre pank och lycklig än rik och olycklig.

Mina föräldrar (och övriga samhällets?) åsikter om att ”skaffa sig ett ordentligt arbete” skaver i bakhuvudet, men jag tvingar mig själv att tro på mig själv och min plan. Det är ju faktiskt bara jag som ska leva mitt liv.

20120831-110815.jpg

10 kommentarer

 1. Anna · 31 augusti, 2012

  Åh Cissi vilket bra beslut! Och vad fint du skrivit om ditt forna jobb. Fortstätt alltid kämpa och kom ihåg att du är stark tjejen!!!!!! CARPE DIEM

 2. JOar · 31 augusti, 2012

  Kan man inte förvänta sig snygga outfitsbilder då längre??

 3. Hanna · 31 augusti, 2012

  YO GO GIIRRRLLLLL

 4. Yrsa · 31 augusti, 2012

  DU kommer lyckas med allt du tar dig för bästa Cissipissi <3

 5. Alexandra · 31 augusti, 2012

  Vet du vad? Du gör helt RÄTT! Så många följer vad samhället eller föräldrar präntar in i skallen, måste ha en examen måste ha ett välbetalt jobb etc. men varför präntas det inte mer än hur sjukt mkt viktigare det är att vara lycklig med det man gör! All cred till dig! Följ ditt hjärta då kommer du längst! Kramar

 6. Josefin · 31 augusti, 2012

  <3 <3 <3

 7. Emma · 31 augusti, 2012

  Heja:)! Jag kommer fortsätta läsa din blogg.

  Lite kul att du å Hanna å Josefin alla körde samma grej:)Du kanske hade fattat samma beslut ändå men
  Ibland behöver man se att det funkar för andra.

  Tror pådig.

 8. Henrik C · 31 augusti, 2012

  Kul att tiden på Egoboost Magazine har varit bra och rolig! Samtidigt är hälsan viktig också, lycka till med framtida drömmar och projekt, kommer säkert gå bra :)

 9. Juliiiiiiia · 31 augusti, 2012

  Du kommer vara en GRYM frilansare!! Kan komma och hälsa på dig på cafeerna om ett par månader!:D

 10. Pentel · 31 augusti, 2012

  Mike,Since each bank will only allow you to personally ganuratee the line of credit for one company at their bank, what is the benefit to opening more than one company?Cashman

Kommentarer är avstängda.