Välkommen hem till mig

Jag kom på att jag nog aldrig visat några bilder från min och Gustavs lägenhet. Och eftersom jag städade idag passade jag på att fota lite. Ett hem säger så mycket om en människa tycker jag. Välkomna hem till mig på en rundvandring!

Innan jag flyttade in hade Gustav inte så mycket möbler och sånt. Bara det nödvändigaste. Det var väldigt avskalat, alltid städat och det syntes knappt att någon bodde där. Alla färger gick i svart, brunt, grått … När jag kom med mina katter förvandlades den till ett lite mer kaos. Men mycket mer hemtrevlig om man frågar mig – och mer färgglatt. Även fast vi haft många diskussioner om färgen ROSA som Gustav hatar. Känner ändå att vi kommit till någon slags vapenvila nu. Eller så har han gett upp, haha. .Tror ärligt talat inte Gustav bryr sig så jättemycket, bara han får ha sina grejer ifred. Så här ser vardagsrummet ut i alla fall. Passar alltid på att köpa blommor om jag är förbi en torghandlel eller så där det inte kostar en förmögenhet. Tavlorna är från Fotografiska, älskar dem! De blommiga kuddarna är från Indiska och jag var så nervös för att Gustav skulle hata dem, för vi hade precis flyttat ihop när jag köpte dem. Fläkten har vi inte orkat bära ner i källaren från i somras när det var 40 grader i lägenheten. Katterna ligger alltid i just det soffhörnet och det är massa härligt katthår på filtarna så dem vill man inte ha på sig.

Den här byrån var en ful Ikea-byrå som vi ville slänga men så målade vi den vit och helt plötsligt funkade den igen! När vi målade satte vi båda våra tummar i färgen som inte torkat som ett ”minne”. Ebbas kokbok fick jag av min syster i 25-årspresent. Ljusen är dricksglas  från Lagerhaus. Den fina trälådan har jag smycken i.

Det var ett litet problem var, var jag skulle få plats med alla mina kläder. Gustav har EN garderob. Han ba ”du kan ju börja med en byrå..”. Byrån räckte för mina underkläder. . . Så fick lösa det hela genom att ställa upp provisoriska klädhängare i vardagsrummet. Nu tycker jag att det är roligt och en del av inredningen nästan. Skönt att se var man har alla kläder när man har bråttom!

Det här är nog min favoritdel i vardagsrummet. Min egna sminkhörna! Har en jättekitschig guldspegel över som gått i arv i släkten. När jag var liten drömde jag alltid ett eget sminkbord…

Satte upp några hyllor också med fina saker på. Gustavs Morahästar som han samlar på, ett skivomslag på Jimmy Cliff, ett inramat foto från kvällen vi officiellt blev ihop, en glasburk med karameller, lite kakburkar från mitt landställe och annat smått och gott.

Låt oss gå vidare! Vi kikar in i sovrummet. Här kan det hända grejer. Till exempel så bråkar vi en del om att vi inte har någon sänglampa vilket gör att jag ramlar över Gustav varje gång jag ska lägga mig efter honom eftersom jag inte ser något eller kan tända. Vi har också en massa böcker som vi inte läser på en hylla men det gör inget. För jag älskar att bara TITTA på mina böcker. Jag sover fortfarande med min nalle hårt under armen, varje natt. haha. Det är faktiskt sant.

Här har vi köket, eller ”matsalen”. Jag har försötkt tänka lite exotiska influenser med färgglada tyger, ljus, och lyktor i fönstret. Här äter man ju cirka tre gånger i månaden. Men ändå.

Slutligen min absoluta favoritplats: DUSCHEN. Här kan jag stå i timmar och greja. Helst tänder jag ljus och smörjer in mig med allt möjligt konstigt. Man behöver doftljusen för att dämpa kattbajslukten från kattlådan en halvmeter bort. Men det struntar vi i. för det är ju inte speciellt bloggvänligt, eller hur?