Och hur gick det då?

Jag lovade ju att berätta om hur det gick på förskolan och det ska jag göra. Haft fullt upp hela helgen med dunderförkylning, födelsedagsmiddagen igår och brunch, revisorn och söndagsmys i kväll. Nu har jag i alla fall nattat Gustav så nu kan jag berätta!

Jag har blivit anställd genom en vikariepool och i fredags fick jag mitt första uppdrag på en förskola i Bromma. Började med att göra ett riktigt roockie mistake och klä mig helt fel, dvs alldeles för kallt. Fick låna ett par termobyxor och så var det bara att gå ut och leka med ungarna på gården. Allt löpte på bra under dagen och vid lunchen ansvarade jag för ett eget bord med de lite yngre barnen (3-4 år). Efter det skulle jag hålla i vilostunden för de äldre barnen (5-6 år) och jag läste en saga – men koncentrationen var inte på topp direkt. Då kom jag på en lek som vår gymnastikfröken hade gjort när jag var liten, nämligen spaghettileken. Så jag talade om för barnen att de var spaghettistrån som skulle kokas och så gick jag runt och kände efter om de var tillräckligt ”kokade”. Dvs, avslappnade. OCH DET FUNKADE! Fick ett helt gäng av energiknippen att blunda och vara mjuka i hela kroppen, och då blev jag stolt över migsjälv :)

Sen vart det pyssel, spela spel och rita som gällde, mellanmål och sen ut på gården igen och åka pulka. Måste erkänna att jag var HELT slut i huvudet den sista timmen. Råkade till och med presentera mig som ”vegetarian” istället för ”vikarie” till en förvånad förälder. .. .. haha.. Det var nog kombinationen av dålig sömn, förkylning, prestationskrav och HÖG ljudnivå som gjorde sitt. Hur som helst så hade jag ett jäkla flyt för denna förskola behövde en vikarie i två veckor då en ordinarie lärare åkt på semester – så jag blev direkt inbokad att jobba. 

Känns som ett kvitto på att jag gjorde någonting rätt i alla fall. Behöver jag förklara hur skönt det känns att äntligen veta vad jag ska göra de närmsta veckorna? Att jobba och tjäna pengar? VÄLDIGT SKÖNT!

Hörrni – jag har knappt ett uns av ångest i kroppen längre(!) ÄNTLIGEN går saker åt rätt håll. Dessutom var det en stor sten som släppte hos revisorn i dag då jag fick ordning och reda på alla papper. PLUS att min alldeles egna hemsida håller på att bli klar. PLUS att jag och G. är lite extra kära just nu av någon oklar anledning.

Det var allt för ikväll. Älskar er. 

 

Ps 1! Ville bara påminna om att jag finns på Instagram också och att jag ibland lägger upp lite mer personliga bilder där som kanske inte hamnar på bloggen. ceciliasalamon heter jag.

Ps 2! Jag är ofta långsam på att svara på era kommentarer men gör det nästan alltid efter några dagar. Försöker svara så gott jag kan och blir alltid lika glad så fort jag ser att ni delat med er av någon tanke.  Så bläddra tillbaka och kolla om ni vill veta om jag svarat på er kommentar :)

2 kommentarer

  1. Henrik C · 13 januari, 2013

    Låter kanon!

  2. Moa · 13 januari, 2013

    HAHA, kan se det framför mig, ”hej, jag är vegetarian här” ;)

Kommentarer är avstängda.