Försenat recept!

Erika frågade förut om receptet till min vegetariska lasagne som jag skrev om HÄR, och snabb som jag är så kommer det här två veckor senare :)

Hittade på receptet i vanlig ordning så man får höfta lite med måtten.

Du behöver: spenat (färsk eller fryst), broccoli, fetaost, champinjoner, en burk krossade tomater, bechamelsås (jag köpte färdig) morötter, lök, riven gratängost, massa kryddor (tex. chilli, salt, peppar, basilika, oregano) Lasagneplattor.

Börja med att göra en vanlig tomatsås i en kastrull som du kryddar ordentligt. Sätt på ugnen (cirka 200 grader). Stek champinjoner ihop med övriga grönsaker.  Smörj en ugnsplåt och lägg lasagneplattor i botten. Sedan varvar du bara tomatsåsen, grönsakerna, osten, smulad fetaost, bechamelsås och lasagneplattor. Ett tips är att inte ta så många lager med lasagneplattor för att få det riktigt krämigt. Tre lager räcker faktiskt. Avsluta allt med mycket bechamelsås och ost på toppen. Sätt in i ugnen tills de översta plattorna fått en fin krispig yta (tar kanske 25-30 minuter?). Servera med en sallad!

Det som är finfint med denna rätt är att man kan ”kasta ihop” lite som man har hemma, det är svårt att misslyckas och det behöver inte vara så exakt. Nu vet ni vad ni ska äta ikväll ;-)

En kommentar

  1. Josefin · 30 januari, 2013

    KOLLA FACEBOOK CISSI!!!

Kommentarer är avstängda.