Vad vore livet utan mat?

Vi har alla olika relationer till mat. Vissa ger den ångest, vissa ser den bara som ett nödvändigt ont som snabbt ska fylla magen och vissa lägger ner halva sitt liv på den.

För mig är mat definitivt en av livets största njutningar. Jag kan på riktigt bli pirrig i hela kroppen av tanken på något jag strax ska få äta eller när jag känner den första tuggan av en lagrad getost tillsammans med en klunk riktigt fylligt rött vin.

När jag träffade Gustav bestod hans middagar av mackor och nudlar. Billigt så klart, men fy fan vad tråkigt. Tänk vilket slöseri med ens mättnad!? Man har ju bara frukost, lunch, middag på sig när man är riktigt hungrig – att man vill kasta bort den hungern på något halväckligt är för mig ett mysterium?

Min matplanering börjar redan klockan 3. Då har jag bestämt i huvudet vad jag är sugen och timmarna efter det är bara en resa mot målet. MAAAAAT! Ljusen måste vara tända och allt lungt och skönt, eller framför en bra film. Middagen är jävligt helig och jag blir irriterad om någon ringer under tiden…

Pratade med en kompis som sa att hon hellre köper en ny tröja än lägger pengar på mat. ”jag kan äta mackor hela veckan, så att jag har råd med det”. Det är roligt hur olika man är. Min största utgift är definitivt mat!

Jag tycker också det intressant att vissa människor håller på och bantar halva livet. De äter bara en trist sallad utan någon dressing, kött utan sås, knäckebröd utan pålägg. Sen äter de en förbjuden chokladkaka och mår psykiskt dåligt efteråt. Jag fattar inte att man står ut. Kanske jävligt enkelt för mig att säga som alltid varit smal, men jag tror att de som har en okomplicerad relation till mat, inte pendlar så mycket i vikt. Har man ett passionerat förhållande till mat så vill man inte trycka i sig en massa skit och halvfabrikat som läsk, chips, godis och Felix frysta lasagne……. (!). Man vill ge kroppen det bästa och det är oftast inte en flottig pizza. Visst kan det vara så enkelt?

Vad har ni för relation till mat? Hur prioriterar ni en pank månad?

hämta (1)

2 kommentarer

  1. Terese · 26 februari, 2013

    Känner PRECIS som du! Mat är ju något av det mest underbara som finns och jag kan verkligen inte förstå dem som bara äter för att bli mätta, eller som prioriterar en tröja istället för en god måltid. Mat är njutning helt enkelt!

    • Cecilia Salamon · 26 februari, 2013

      Alla är ju olika (som tur är!) Men jag fattar inte heller…. Helst hade man ju velat ha råd med både oxfilé och snyggtröja ;)

Kommentarer är avstängda.