Kokosglass

Det är nästan så att jag inte vill dela med mig av det här receptet, för då kan jag inte imponera mina vänner eftersom de kommer fatta hur sjukt lätt det är att göra…..

Men det är ju en skam att ni inte ska kunna njuta av denna helt sjukt goda kokosglass jag gjorde igår, så här är receptet, från Tasteline. Har bara ändrat socker till 1 dl istället för 1,5 för det blev lite för sött. Och så tog det lite längre än en timme i frysen om man inte vill äta glass-smet :).

Sedan serverade jag med sådan där färdig fruktcoctail som finns att köpa på konserv som kastar mig rakt tillbaka till födelsedagskalasen på dagis!

Ingredienser:
1 st  
2 st  
1 dl  

Tillagning

Häll kokosmjölken i en liten skål och ställ in den i frysen ca 45 min. I frysen separeras kokosen ifrån vätskan, häll bort vätskan och dela sedan kokosblandningen med en gaffel.

Kläck ägget och fördela den med äggvitan i en skål och äggulan i en annan skåla. Vispa äggvitan till hårt skum, så att det går att vända upp och ner på skålen utan att den åker ut. Häll sedan socker i skålen med äggula och vispa ihop.

Ta sedan en slickepott och rör försiktigt ner kokosblandningen i skålen med äggula och socker. Ta sedan ungefär hälften av äggvitan och rör ner i blandningen. Sedan ska den andra hälften av äggvitan varsamt vändas ner i smeten.

Ställ in glassen i frysen ca 1 timme. Klart att serveras!

kokos

2 kommentarer

  1. Moa · 7 april, 2013

    testa idag, jätte gott!! tack för receptet :)

    • Cecilia Salamon · 7 april, 2013

      Vad glad jag blev nu!!! Är helt otroligt stolt över att jag ”hittade” detta recept själv..

Kommentarer är avstängda.