Kattcirkusen part 3

Katterna är verkligen bananas hemma och det här verkar (tyvärr) bli en lång följetång. En klok läsare tipsade om att jag skulle köpa feromoner på Apoteket för att göra katterna lugna och trygga. Ringde veterinären och de förslog samma sak. De sa att jag skulle hålla Tiger hemma tills han blev lugn igen. Att han kanske hade skadat sig ute på något sätt eller blivit skrämd.

Lättare sagt än gjort. Han är STOR och STARK och SMART. Tiger kan öppna både fönster och dörrar om han ger sig fan på det, vilket han nu har gjort. Så vi låg vakna halva natten av att han försöker bryta sig ut. Dessutom vaknade vi av att två blomkrukor föll i golvet och ett vinglas (som vi fick i julklapp). Glassplitter och jord på hela köksgolvet. Dessutom kunde vi inte ha fönsterna på glänt som vanligt, och nu är lägenheten stekhet. Då vill man bara skrika rakt ut på katten, fast det gör man ju så klart inte, men man mumlar ”jävla skitkatthelvete” samtidigt som man pussar och klappar på honom.

Tilde bara går runt och jamar olyckligt och fattar inte vem den här ”nya” katten är. Prövade alltså att dels sätta upp ferhormon-sprayen hemma (Felly way) och dels att spraya kattmynta på båda katterna, haha. Tänkte att de skulle bli nyfikna på varandra då.

Det känns ju absolut som att det håller på att gå åt rätt håll för dem. Nu kan de vara i samma rum utan att fräsa, men jag orkar inte med Tigers desperata rymningsförsök. Jag har ju själv skapat ”monstret” genom att släppa ut honom. Nu när han vet vad som finns utanför dörren, vägrar han att nöja sig med lägenheten. Och ja, jag klandrar honom inte.

Så ikväll låter jag kanske honom springa ut och hålla tummarna att moder natur löser det här själv. Att dom blir kompisar igen och att min bebis själv väljer att komma hem igen. Han har något vilt i sig som inte går att låsa in, en katt gör alltid som de själva vill i slutändan. Det är ju därför man älskar dem.

Tiger som en liten kissebebis och jag som 21 nånting

Tiger som en liten kissebebis och jag som 21 nånting

20120624-110504

Så här brukar det så ut annars när jag dricker kaffe i sängen och det inte är tredje världskriget hemma :)

En kommentar

Kommentarer är avstängda.