Kristallen backstage

Gud vad roligt vi hade igår på Kristallen, jag och Sanna. När man bara ser programmet på TV så tänker man ju inte på allt som händer innan och efter själva galan. Men vilken tur att ni har mig då, som kan berätta! Egentligen är Kristallen som en enda stor firmafest för de olika kanalerna och precis som på alla firmafester blir det en hel del fylla…. När jag och Sanna lämnade efterfesten klockan 12, var det redan någon från kanal 5 som hade lyckats ramla in i ett bord, det var ketchup på hela golvet (det serverades pucko och korv som nattmat) och stämningen var på topp. Säkert många som vaknar med huvudvärk och lite ångest i dag ;).

Vi tar det från början. Här är en suddig bild från röda mattan där alla gäster anlände mellan klockan 16.30-17.30. Platsen var Älvsjömässan och det var jättemycket fotografer och press på plats.

20130831-113849.jpg

Sedan var det dags för middagen. Medan gästerna fick äta trerätters med bubbel och vin, fick pressen äta i en slags skolmatsal; bacon och rotfrukter (som vi fick betala för) och dricka blaskigt kaffe i pappmuggar. Det knorrades en hel del och kommentarer som att ”det var mycket roligare när kanal 5 stod för kalaset, då fick man gratis öl..” Duggade tätt av journalister och fotografer. Men, men, är det Public service ska det inte vara så jävla roligt!

20130831-114023.jpg

Själva galan började klockan 8 och direktsändes och då fick vi i pressen sitta i ett supertråkigt pressrum och titta på en tv. Jag och Sanna var inte helt med på noterna på detta och uppsökte därför en hotellbar, där vi tog en drink och såg Kristallen därifrån istället. Mycket härligare!

20130831-124820.jpg

Sedan drog det ihop sig för efterfesten och uppfräschning på toaletten, samt en obligatorisk toalettmobilbild. Som blev lite… ja, inte så snygg.
20130831-114014.jpg

Men innan folk blev för fulla passade vi på att få klart våra intervjuer. Jag lyckades göra 10 stycken och är mer än nöjd över det. Vi var som duracellkaniner på speed. Här intervjuar Sanna André Pops.
20130831-113937.jpg

Sedan var det EFTERFEST!

20130831-130022.jpg

Och som sagt, det var ju SVT, så det var ingen fri bar – men folk hade inga problem att festa ordentligt ändå. Ett liveband spelade discolåtar och bl.a Anders Lundin var en de första ut på dansgolvet :)
20130831-113943.jpg

Vi träffade Filip & Fredrik också, och medan Sanna intervjuade dem stod jag bara bredvid och log fånigt och sa typ ”jag hejar på er”. … Jag blev så starstruck! Somnat med deras podcast i öronen i flera år. En halvkonstig grej som också hände var att Josef Fares var väldigt närgången, flåsig och berusad och att hans kompis kom fram och började krama om mig mitt under intervjun. Kändes kanske inte helt proffsigt från hans sida? Å andra sidan – kändisar är människor som alla andra som också blir packade, säger dumma saker och (förhoppningsvis) ångrar sig dagen efter…

En kommentar

  1. Sanna · 31 augusti, 2013

    Ååååh, vad ordentligt (och sant, haha) du skrev om kvällen vännen! Shame on me, har inte hunnit =P

Kommentarer är avstängda.