Veckans biotips

Jag var på bio igår och såg Monica Z. Jag hade höga förväntningar och den var faktiskt exakt så bra som jag hoppades på! Väldigt vacker, inspirerande och gripande. Jag älskar filmer som får en att känna något annat efteråt än när man klev in i salongen. Som väcker något. Som får en att se världen lite, lite annorlunda för en stund. Monica Z fick mig att vilja sitta på en rökig jazzbar, dricka vin och umgås med konstnärer och musiker. Den fick mig att vilja känna stora känslor, leva mer, riskera mer.

Det enda som inte gjorde att filmen får full poäng var att dialogen kändes lite tillgjord i bland. Och att de hade blandat in svenska kända skådespelare och ”tokat till det” med att låta David Hellenius vara skivbolagsdirektör, det störde filmens äkthet. Men som alla skrivit, Edda Magnason är en jävla stjärna. Var har hon varit tidigare? Jag tycker i alla fall att ni ska se den och sen avsluta med en martini på en jazzklubb och känna att ni leeeever.

postr_l mz-elic_mz3