Lite lycka

Jag förstår inte hur jag har lyckats missa att mitt kontor ligger precis bredvid världens bästa promenadslinga vid vattnet!?. Tog i alla fall en 40-minuter promenad nu på eftermiddagen och fick ett sånt jäkla lyckorus… alltså detta var 10 minuter innan det började regna, men skit i det. Känner att jag lyckats skaffa mig någon slags fungerande balans i mitt liv. Känner mig lyckligare än på länge faktiskt.

Detta är vad som funkar väldigt bra just nu:
1. Mitt hem. Har ägt min lägenhet i 4 år men har hyrt ut den i sammanlagt 2 av de åren. Och så bodde jag ju hos G. tills för ca 3 månader sen, så jag har liksom aldrig fått landa ordentligt där. Men nu känner jag mig otroligt trygg och glad att ha mitt egna hem, som bara är mitt! Älskar att pyssla och fixa med det och så älskar jag ju att vara tillbaka i söderförorten.
2. Mitt jobb. Börjat hitta rutinerna i mitt skrivande. Tar helt ledigt på helgerna, jobbar oftast bara mellan 10-17 plus några kvällar i månaden, älskar tidningarna jag skriver för och blivit mer självsäker i min frilansroll. Jag kan tex. tacka nej till att skriva om något som känns fel och ge egna förslag, utan att vara orolig att ”få sparken”. Har dessutom fått ett nytt spännande extrajobb på Maskrosbarn som jag kommer jobba med varje fredag.
3. Mitt förhållande – som varit jävligt svajigt men som jag så klart inte skrivit om för det är för privat – men jag kan bara säga att just nu känns det som att vi har tagit oss över på andra sidan och kommer klara motgångarna, om vi bara vill. 
4. Mina vänner! Som ger mig så mycket energi och glädje. Känns som att jag börjar bli mer och mer säker på vilka som finns där och slappna av med den vissheten. Man behöver inte höras varje vecka, men är det något så ställer man upp. Det är äkta vänskap för mig. 
5. Min hälsa. Visst, jag borde träna mer regelbundet, men jag är stolt att träning ändå blivit en naturlig del av mitt liv även om det bara blir några promenader och kanske 1-2 pass i veckan. Känner mig ändå hälsosam och frisk och är nöjd med mig själv. Också stolt att jag lyckas äta hemlagad mat fast jag bor själv. Och att jag slutat röka så klart! När jag tänker efter så minns jag knappt sist jag var ordentligt sjuk? Det måste väl vara ett gott tecken =)
6. Sömnen. Jag sover äntligen bra igen. Så skönt! ZZzzz

Och några grejer som kunde fungera bättre…
1. Även om jag älskar G. och vi har ett bra förhållande så är det mycket grejer vi måste ta itu med och prata om. Just nu är det väldigt jobbigt att vi oftast inte sover ihop och att vi inte ses tillräckligt mycket… vardagstjafs, stress och trötthet som liksom fräter hål på det romantiska och roliga. Men precis som träning eller vad som helst i livet är det något man måste ständigt jobba på och inget som bara kommer av sig själv.
2. Min ekonomi … Ahh! Jag FÖRSÖKER, men har så jävla svårt att hålla en budget. Får alltid en chock varje gång räkningarna ska betalas. MÅSTE SKAFFA KOLL!!
3. Min garderob. Haha. Här har vi kaos och jag har INGET att ha på mig!

Men ändå. Så skönt när bitar börjar trilla på plats och man känner att man är på rätt plats i livet. Om 1 månad kommer jag ju säkert att gråta av panik för att jag inte är utomlands så fort slasken och kylan kommer, men det tar vi då!

20131028-160154.jpg

20131028-160200.jpg

3 kommentarer

 1. Henrik C · 28 oktober, 2013

  Kul att du har både kontor och frihet!

 2. Emma · 28 oktober, 2013

  Skön läsning, man (iaf jag) glömmer ofta bort att stanna upp och reflektera över vad som faktiskt flyter på bra i ens liv, att det finns mycket man ska vara glad/stolt/tacksam över. Samtidigt finns det alltid områden man vill förbättra eller förändra och den strävan ska man ju inte släppa. Har följt din blogg ett tag nu och gillar den skarpt! Den är inspirerande, icke-tillgjord och helt enkelt relaterbar, vilket är olikt mycket annar därute. Tack för det!

  • Cecilia Salamon · 28 oktober, 2013

   Tack! Kommentarer som den här får mig att aldrig vilja sluta blogga.

Kommentarer är avstängda.