Not så gröna fingrar

Nu ska jag ge er bloggens första och troligtvis sista tips när det kommer till blommor! Är annars en person som lyckats döda alla jag någonsin ägt (utom dem i plast…).. Men jag småpratade lite med en URHÄRLIG florist på Gullmarsplans torg och han berättade för mig att de flesta övervattnar sina blommor och att de därför ruttnar och dör. Han sa att han sänkte ner sina krukväxter i en balja med vatten tills jorden slutar att bubbla, en gång varannan vecka. Och sprutar med en blomspray någon gång i veckan för att höja luftfuktigheten. SEN GÖR HAN INGET MER OCH HANS BLOMMOR VAR SÅ FINA SÅ. Jag har kopierat detta beteende, och ja, mina (3) blommor har faktiskt aldrig mått bättre. Sen ett annat HELT OTROLIGT TIPS JAG KOMMIT PÅ HELT SJÄLV är att man kan ta in sina balkonglådor och ha i fönstret under vintern. Har murgröna som är väldigt vacker tycker jag och som nästan sköter sig själv.

20131030-120956.jpg

20131030-121002.jpg