Hotell

Var och såg filmen Hotell ikväll på biografen här i Årsta (ÄLSKAR att ha en gammal nedgången biograf utanför porten) och jag vill verkligen rekommendera alla att se den. Top 10 bästa filmen jag sett i år i alla fall – och jag ser MYCKET film.

Huvudpersonen spelas av Alicia Wikander och är så sjukt bra och trovärdig. En kvinna i 30 års åldern som har allt. Statusjobb, man, vackert hus och ska snart få barn. Allt är planerat in i minsta detalj. Men så går något fel under förlossningen och hon drabbas av en förlossningsdepression, eller psykos kanske man ska kalla det. I en stödgrupp träffar hon ett gäng andra personer med mer eller mindre stabila psyken och tillsammans bestämmer de sig för att fly vardagen och sina problem – och ta in på hotell.

Det är en svart komedi som är jävligt skruvad och samtidigt dödsallvarlig. Lite som en modern Gökboet. Vissa scener är kanske lite extrema och löjliga, men det gör inget. SE DEN!

hämta

20131118-103343.jpg