Traditioner

God morgon….
I går blev det ganska sent eftersom jag firade Rosh hashana, judiskt nyår med min släkt. Så gott nytt år till er alla ;)!Nu är vi tydligen inne på det femtontusende året eller något. Ni andra är ju hopplöst efter. Det var himla trevligt trots att jag varit så himla trött och nästan somnade mellan huvudrätten och efterrätten.

Jag är så tacksam för att ha förmånen att ha så fina personer runt mig, som jag vet skulle ställa upp mig om det behövdes. Jag är inte det minsta troende, men jag uppskattar de judiska traditionerna och sammanhållningen sjukt mycket. För mig är det två skilda saker – och jag önskar att mina barn i framtiden också ska få ta del av den gemenskapen. Det känns också viktigt att den man jag kommer leva med tycker att stökigt familjehäng är kul och är nyfiken och öppen kring de judiska traditionerna. Sedan spelar det mindre roll om han är kristen, muslim, buddhist, ateist eller jude.

20130905-121512

Jag tog inga bilder igår, men så här såg det dukade bordet ut förra året, och ja, det såg väl ungefär likadant ut i år. Äpplena ska doppas i honung för att det kommande året ska bli sött och fruktbart =p.