Nyårskrönikan för Happy Pancake

Kan vi inte bara skita i nyårsångesten i år?

Vi blir alla lite konstiga på nyår och vi gör alla lite konstiga saker.

Jag minns en gång när jag genomled en hemsk fest och kände mig så fruktansvärt misslyckad som singel bland alla par. När jag fick ett sms från en kille (som tidigare hade dumpat mig) så lämnade jag alla vänner för att åka till honom. Självklart gick det inte att få tag på en taxi så jag gick tre kilometer i högklackat och kortklänning i snön. Allt för att slippa vara ensam den sista natten på året. Men när jag nästa morgon skamset smet ut genom ytterdörren kände jag mig mer ensam än någonsin. Vad jag önskade att jag bara hade tackat för mig, åkt hem, hoppat i en mysdress och gått och lagt mig istället.

Kan vi inte bara skita i nyårsångesten i år? Kan vi inte enas om att det förhoppningsvis är en trevlig kväll, men att det kommer andra trevliga kvällar i livet? Om vi bara lyckades sänka förväntningarna så tror jag att vi alla skulle ha så mycket roligare. Visst, du kanske hamnar på en skittråkig parmiddag som enda singel. Eller så blir du för full och kräks på ditt hår eller ringer något gammalt ex som du absolut inte borde ringa och säger saker som du kommer ångra dagen efter. Men försök att upprepa för dig själv att “det kommer fler roliga kvällar, nyårsafton är varken mer eller mindre speciell, det är bara en av 365 kvällar det året. Och nästa år kommer det 365 nya kvällar som du kan dansa, kyssas och skratta på.”

Kanske är det just den här nyårsafton som du kryper upp i soffan med en riktigt bra film, ett kilo glass och en bästa vän? (Eller själv med din katt för delen). Jorden går inte under för att du inte får hångla på tolvslaget. Jag lovar!

//CECILIA

giphyNi läser väl bloggen på Happy Pancake? Har publicerat flera inlägg som jag inte postat här! Älskar er. Puss.