Konsten att träffa en snällis

Inlägg publicerat på Happy Pancake´s blogg den 30/1. ♥

Har du också gått på myten att kärlek måste få göra ont ibland för att vara på riktigt? Att häftiga gräl har något med passion att göra och att svartsjuka och tårar är ett bevis på äkta känslor? Då ska du definitivt läsa vidare. 

Jag var tillsammans med en kille alldeles för länge som jag aldrig passade speciellt bra ihop med. Vi hade skilda politiska uppfattningar och livsåskådning i stort, och ja, när jag tänker efter hade vi inte särskilt mycket gemensamt alls. Varken mina vänner eller familj var speciellt förtjusta i honom, men jag var ändå övertygad om att det var han och jag mot världen. Anledningen? Att vi hade passion. Att det fanns en kemi mellan oss som bara vi förstod. Jag tror att vi bråkade nästan varenda gång vi träffades och det var svartsjuka, mobiler som slängdes i väggen och hemska saker som sas till varandra. Känslan av att nästan alltid hålla på att förlora varandra gjorde att jag höll om honom det hårdaste jag kunde på natten, när vi efter ytterligare ett gräl hade blivit sams. Eftersom de bra stunderna var så sällsynta blev dem som dyrbara diamanter. något jag klamrade mig fast vid under de dåliga perioderna. När vi till sist gjorde slut var min självkänsla ordentligt tillknycklad. Av gammal vana fortsatte jag att dejta killar som jag innerst inne visste att det aldrig skulle bli något seriöst med. Även om jag var förälskad i dem så nöjde jag mig med smulorna av en relation. Att få 100 % av en person var långt mer än jag vågade kräva. Jag intalade mig att det var okej för mig. Jag ville väl ändå inte vara med någon trist toffel?

Tänk så fel jag hade. Vad jag önskar att jag hade kunnat berätta för mig själv att jag faktiskt förtjänade det bästa. Och att jag visst skulle träffa någon som ville vara ihop med mig, precis för den jag var. Utan bråk, svartsjuka och gråt. Att trygghet och snällhet inte behöver vara det minsta trist. Nej, att det tvärt om är det sexigaste som finns!

Nu har det gått ett par år och jag har en lång, sund och fin relation bakom mig. Den här killen lärde mig att våga uttala mina drömmar. Att inte skämmas för att jag ville ha en relation – med allt vad det innebär. Jag har insett att jag trivs med tvåsamheten, men att jag absolut inte tänker dejta någon som inte behandlar mig bra. Visst har jag träffat en hel del puckon på vägen, men idag säger min magkänsla åt mig att lägga ner så fort det inte funkar. Jag har slutat att streta på och helt enkelt tagit mig själv och mina känslor på allvar. För mitt hjärta är inget man får leka med bara så där. Vad som än händer i framtiden, om jag är singel eller i en relation så har jag lärt mig att jag förtjänar det bästa. Jag förtjänar en snällis. Och det gör du också.

77204eb738b9c79dc8ad99d2a057ca04

Läs hela inlägget här med psykologen Helena Johanssons experttips kring vilka varningssignaler du ska vara uppmärksam på när du träffar en ny partner.

Ps! Jag har skapat en ny kategori där jag samlar alla inlägg från Happy Pancake´s blogg. Massor av relationssnack alltså! 

3 kommentarer

 1. Johanna · 30 januari, 2015

  Heja dig! :) önskar jag hade läst mer av din blogg innan du kom ner för malta-jobbet, tror du är en kul tjej att umgås med! Klok också :)

  • Johanna · 30 januari, 2015

   // sts-Johanna från flygplatsen :)

  • ceciliasalamon · 30 januari, 2015

   Vad glad jag blev av att läsa detta! Gulle!

Kommentarer är avstängda.