10 tips för första dejten

♥Detta inlägg publicerades på Happy Pancake´s blogg den 3/2. För att se hela listan, klicka HÄR! ♥

1. Få det överstökat!
Det är lätt hänt att man fastnar bakom datorskärmens  trygga värld och i evighetslånga mejlkonversationer med den man är intresserad av. Men det är ju faktiskt först vid ett verkligt möte som ni kan veta om det finns någon gnista där eller inte. Dra därför inte ut på första träffen för länge. Risken finns att du bygger upp orealistiska förväntningar och en extrem nervositet innan ni väl ses. Hur oromantiskt det än må låta så är det bättre att få första gången överstökad.

giphy (1)

2. Välj rätt aktivitet
Hör med din dejt om hen vill göra något aktivt som att bowla eller spela minigolf, eller hellre föredrar en lugn promenad eller fika. Vissa personer tycker det är avslappat och kul att “hitta på något” medan andra känner sig stressade av sådana situationer. En grundregel är att ses på en neutral och offentlig plats första gången. Ljudnivån ska helst inte vara för hög, så att ni kan prata, men heller inte knäpptyst så att  det känns stelt. Ett tips är att kolla in mysfaktorn på stället innan du föreslår platsen.

bowling

3. Underbart är kort
Håll dejten relativt kort genom att på förhand berätta att du har en tid att passa. Det kan vara skönt för er båda att den har ett naturligt avslut, oavsett om den är lyckad eller inte. Ofta känner man rätt snabbt om man vill att det ska bli en dejt nr 2 eller ej.
giphy (6)

4. Fokusera rätt
När ni väl ses; lyssna uppmärksamt på din dejt och ha ögonkontakt. Det är lätt att man blir självcentrerad vid nervositet och missar vad den andre pratar om, eftersom man är så upptagen med vad man själv ska säga och göra. Försök istället att flytta fokuset och verkligen visa dig intresserad av personen framför dig.

giphy (2)

5. Ta fram dina bästa sidor
Det är helt okej att ha dåliga dagar och att inte ständigt vara på topp, men just under den allra första dejten är det bra att försöka vara så glad och positiv som möjligt och verkligen plocka fram dina bästa sidor. För att prata klarspråk så gillar ingen en tjurskalle.
giphy (3)

6. Öva hemma
Är du nervös över att få tunghäfta eller säga fel saker? Öva med en kompis som du känner väl, eller med dig själv framför spegeln. Träna på att prata om olika samtalsämnen och att få samtalet att flyta på.

giphy (4)