Matporr!

Ikväll slog jag på stort och gjorde en supergod och lyxig rätt, bara sådär. Har laddat ner appen ”Veggie weekend” och blivit inspirerad av massor nya vegorätter. Tänkte dela med mig av detta!

Zucchini och sparris med granatäppelkärnor och citronsås

(2 portioner)

1. Börja med att dra på ugnen på 200 grader. Skär upp zucchinin och skär ett rutmönster i den. Ringla på rikligt med olivolja och salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.

2. Citronsåsen består av en saften av en halv citron, en halv pressad vitlöksklyfta och en burk crème fraîche. Rör ihop allt.

3. Koka sparrisen tills dem blir mjuka.

4. Skär upp granatäpplet och gröp ur stjärnorna med en sked.

5. Ta ut zucchinin ur ugnen och lägg upp dem och sparrisen på ett fat. Ringla citronsåsen över och stör på granatäppelkärnorna. Klart!

Detta recept funkar också superbra som förrätt!

IMG_2736.JPG

IMG_2738.JPG

IMG_2742.JPG

IMG_2739.JPG