Så överlever du otroheten

Detta inlägg publicerades på Happy pancake den 20/2. Följ gärna bloggen om du vill läsa fler inlägg om relationer och dejting. 

♥ ——————————————————————————————————————————♥

Jag minns det som om det vore igår. Han hade gått och lagt sig och jag skrotade runt i köket. Bredde en smörgås och drack ett glas mjölk. Plötsligt fick jag ett infall som jag inte riktigt kan förklara. Det var som att min hand automatiskt sträcktes ut efter hans mobil som låg på köksbänken. Aldrig tidigare eller efteråt har jag läst någons sms, men nu gjorde jag det.

Jag läste meddelandet om och om igen utan att förstå. Hjärnan försökte komma på olika förklaringar. Hade han lånat ut mobilen till en  kompis? Var det ett skämt? Ett felskickat sms? Men nej, det var inte bara ett sms utan tio, femton stycken från samma person. Detaljerade beskrivningar av vad hon ville göra med honom.

Han hade alltid så bra förklaringar till allt; han var säljare till yrket och en jävel på att slingra sig ur jobbiga diskussioner. Kanske var det faktumet att han var nyvaken när jag stormade in i sovrummet med mobilen som bevismaterial som gjorde att han inte kom på någon ursäkt.  Det var en tjej som han hade träffat på en resa några år tidigare. De hade tagit upp kontakten och börjat flirta på telefon, men de hade aldrig setts igen hävdade han.

Jag grät och skrek, men efter ett par dagar hade jag förlåtit. Ända tills nästa felsteg från hans sida kom fram i ljuset. Det fanns en förklaring till att jag hittade ett par spetstrosor i hans lägenhet och det var inte ett dugg konstigt att han hade stängt av sin mobil i fyra dagar när han var på jobbresa. Så här i efterhand kan jag skämmas över att jag gång på gång tog tillbaka honom och att jag valde att tro på hans otroliga historier. Blir man bedragen blir man även expert på att ljuga för sig själv. Man blir medberoende i den andres lögner. Någonstans är det en överlevnadsinstinkt eftersom det är så jävla jobbigt att inse att man blivit lurad.

Så här ett par år senare så sitter ärren från den stormiga relationen fortfarande kvar, även om de har bleknat. Ibland kan det flimra förbi som små ilningar. Känslan av att golvet försvinner under fötterna och att allt blir overkligt. Jag tror aldrig att jag helt kommer att bli av med den känslan, men jag gör så gott jag kan. Jag tvingar mig själv till att inte vara en svartsjuk person. För svartsjuka kväver och dödar de bästa relationerna och jag har inte slutat tro på kärlek och trohet.

otrohet


SÅ KOMMER DU ÖVER OTROHETEN
-MINA BÄSTA TIPS

* Bestäm dig för att du inte vill vara ihop med någon som är otrogen mot dig, och att du är glad att du kom på din partner med att vara just en sån person. Nu kan du fokusera på att träffa någon som INTE behandlar dig som skit.

* Alla personer är inte likadana. Tänk om du skulle träffa någon som dömde dig efter den personens tidigare erfarenheter? Det FINNS personer som är helt igenom snälla och trogna i en relation. Glöm inte det.

* Fundera på ditt eget dejtningmönster? Brukar du träffa män/kvinnor som varit otrogen mot dig eller behandlat dig illa? Kanske är det dags att försöka träffa en annan personlighetstyp?

* Låt inte svartsjukan, bitterheten och ilskan fräta sönder din vardag. Det som har hänt har hänt, och du kan välja att lägga det bakom dig eller att älta det i all framtid. Vad väljer du?

1995440dc3e59b00c5e52d4307e97231