Alone time

Hej bloggen (och ni eventuella bloggläsare som läser detta – hallå? Är ni kvar?)!

I dag har jag haft en egendag eftersom Johan arbetar på ett bryggeri i närheten heeeela dagen. Första gången jag är själv så här länge sedan vi reste iväg och det känns både lite läskigt och skönt! Jag har shoppat en massor av konstiga saker i en hälsokostbutik och köpt bohemiska kläder (ett par mintgröna haremsbyxor och en superkort singoalltop med massor volanger) som jag aldrig kommer att använda när jag kommer hem. Det händer något med mig på semestern. Jag tror helt enkelt att jag är yoga- girl…

Jag tänkte att ni kanske vill ha en liten uppdatering kring allt? Jag har nämligen bestämt mig för att ändra resplanerna något. Istället för att komma hem i slutet av maj åker jag antagligen hem 3 veckor tidigare istället. Jag ska berätta varför.

När man åker bort och lämnar sina rutiner hemma tycker jag att man ser på sitt liv utifrån med nya fräscha ögon. Det är nog supernyttigt och något man borde göra oftare. Jag har lärt mig så himla mycket om mig själv på bara de här 2,5 veckorna. Framför allt har jag lärt mig att jag är starkare än vad jag trott och att jag haft en massor av idéer om ”hur jag är som person” som inte ens stämmer.

Innan jag reste iväg hade jag egentligen ingen koll på Nya Zeeland alls. Jag visste att det var vackert och låg långt bort. Den orten där Johan skulle/ska arbeta på visste jag låg ute på landsbygden vid havet och på något sätt hade jag lyckats måla upp en otroligt romantisk bild av det stället. Jag såg mig själv vandra runt i någon långklänning, meditera på stranden och sitta på en altan och smutta vin och skriva min livs roman.

………..

………

…….

Igår kom vi fram till det här lilla samhället längst upp i norr och besökte bryggeriet. Det kunde inte ha varit ett större antiklimax. Det snålblåste och regnade när vi checkade in på vårt sunkiga motell som låg i anslutning till en restaurang och bar. På gatan utanför stod ett gäng kickerskillar och rökte och spände sina fula tatuerade armar (som hämtat från någon ungdomsfilm om gängvåld på 90- talet). Vi satte oss i restaurangen och beställde in middag. Den rultiga servitrisen sa trött att köket hade stängt. Runt oss satt ett stort gäng ortsbor och drack öl. Alla var ASPACKADE trots att klockan var 9 på en vardag. De gormade och skrek och det hela påminde om ett avsnitt från ”färjan”. Sammanlagt består ”stan” här av fyra gator med lite olika affärer och restauranger. Ingen (förutom tanten i bohemaffären) har varit vänlig mot mig. Det är så otroligt stor skillnad mot folk i de större städerna, där jag aldrig träffat snällare och mer pratsamma människor i hela mitt liv.

Det är lätt att tro att allt kommer att bli fantastiskt bara man reser till andra sidan jorden, men sanningen är att en håla är en håla; oavsett om den ligger i Skåne eller i på Nya Zeeland. Ni får ursäkta mig om jag låter som en vidrig snobb men jag vill inte bo en håla med rednex- lantisar. Det måste väl finnas ett mellanting? En mysig småstad, nära naturen med vettiga människor och lite saker att göra på dagarna? För jag lämnade ju Stockholm för att komma bort från storstan och all stress ett tag.

Så tillbaka till planen: Efter att ha gråtit en stund av besvikelse igår insåg jag att det faktiskt är helt okej att inte vilja flytta just hit. Och att jag är en person som tycker om att planera framåt. Jag ser ingen framtid här, men däremot är jag jättepeppad på att resa runt och uppleva så mycket som möjligt. Vi ska bland annat åka till städerna Wellington och Christchurch som jag har hört massor gott om. Kanske hittar vi någon plats som vi båda förälskar oss i, där det också finns ett bryggeri för J. Att jobba på? Det måste finnas något sätt att förena bådas drömmar och förväntningar.

Förlåt för världens längsta och rörigaste inlägg men det är så mycket tankar som snurrar i mitt huvud just nu. Som någon slags sammanfattning så ska vi resa runt precis som vi planerat med enda skillnaden att jag inte tror att jag vill bli kvar just här…

Imorgon bär det av till ett coolt naturområde som heter Taupo där vi stannar i 2 nätter och sen kör vi vidare till Wellington. Där tänkte vi hyra en lägenhet och stanna i minst en vecka. Längtar efter att få landa lite! ♥

Egenfrukost på ett café med Lena Dunhamns extremt fantastiska bok. Tyvärr smakade ”portabello-toasten” ingenting förutom grädde och resulterade i två timmars illamående =) =) =)

7 kommentarer

 1. Emma · 19 mars, 2015

  I Wellington, missa inte nationalmuseumet Te Papa, som iaf för några år sedan var helt gratis. Brukade ofta gå dit det halvår jag bodde där. Gå också upp på Mount Victoria för en fin utsikt av staden. Däromkring spelade man också in scener till Sagan om ringen! Det finns också st

 2. Emma · 19 mars, 2015

  Wellington är supermysigt! Som på hela NZ är vädret omskiftande men när solen skiner finns det fina stränder och promen

  • Emma · 19 mars, 2015

   Äsch, min telefon skickar svaren innan jag skrivit klart..

 3. Elin · 19 mars, 2015

  Kämpa på Cissi! Det är inte alls konstigt eller ovanligt att det blir sådär! Jag skulle ”följa mina drömmar” och flytta till Paris förra året – har aldrig känt mig så ensam och misslyckad som när jag väl var där! Flyttade hem igen efter bara 3 månader… Och trivs jättebra med livet hemma i Sverige nu ;)
  Det kommer blir bättre promise! :)

 4. Sofia · 19 mars, 2015

  Usch vad jobbigt. Men ändå himla modigt att testa hur det är att bo på andra sidan jorden! Även om det visar sig att det inte är din grej så har du iaf försökt, och genom att försöka och testa olika saker kommer man ju närmare det man vill innerst inne.

  Btw är himla kul att du bloggar om resan och att man som läsare får följa med på både upp och nedgångar. Två tummar upp!

 5. Moa · 19 mars, 2015

  Det är så jobbigt när det inte är som man förväntat sig!! Jag förstår din besvikelse men kul ändå att resa runt!

 6. Em · 19 mars, 2015

  Jag är kvar och scrollar in hit flera gånger om dagen :) Jag förstår vad du menar och känner med dig. Hoppas ni slipper stanna där och att ni får det härligt.

  Kram från Gävle!

Kommentarer är avstängda.