Bakfylledag & livsfunderingar

Godmorgon! (För er). Vi har alltså rest från Nordön till Sydön (tre timmar färja och tre timmar med bil) för att komma till staden Christchurch. Det är en väldigt mysig stad, men på grund av en stor jordbävning för 4 år sedan raserades i princip HELA staden (ångest) och är nu mer eller mindre en byggarbetsplats. Det häftiga är att det poppat upp en massa coola små affärer och restauranger i containrar och att staden har blivit väldigt kreativ och konstnärlig då allt har fått byggas upp på nytt. Jag skulle gärna återvända hit om ett par år och se vad som har hänt! Igår var vi som sagt på en ölfestival och idag har vi varit… ja, bakfulla. Vi har mest promenerat runt i stan och käkat pizza. Nu sitter vi på vårt hotell med en karta framför oss och försöker planera återstående delen av resan. Jag kan verkligen inte bestämma mig för om jag vill stanna maj ut eller åka hem tidigare. Tror att jag kanske gör en kompromiss och stannar halva maj ;). I sånt fall blir det nog så att vi reser runt på Sydön i cirka 2 veckor (och lever riktigt hajkliv med naturupplevelser deluxe) och sen hyr en lägenhet utanför Auckland. Då kan Johan börja jobba på bryggeriet och jag får några veckors egentid att skriva och såntdär harmoniskt som jag drömt om.

Den här resan har gått så himla fort! På tisdag har vi varit på resande fot i fyra veckor. Vi har redan avverkat åtta städer och gjort så mycket att jag knappt minns allt. Känner att jag blir mer och mer avslappnad i att ”det blir som det blir” och att det känns ok att leva i en resväska. Samtidigt gör jag upp en massa planer för när jag kommer hem och känner mig så inspirerad att jag har tvåhundra anteckningar på mobilen om allt från hur jag ska klä mig i höst till hur jag ska inreda köket… Det är så konstigt att allt bara pågår som vanligt hemma och att vi bara är ”här och nu” och har en paus från livet. Så känns det. Jag visste inte ens om flygplanskraschen förrän igår när jag såg en person nämna det på Instagram. Så avskärmade är vi.

    

  

4 kommentarer

 1. Rebecka · 29 mars, 2015

  Om du kommer hem till mitten av maj kommer du hem lagom till vår flytt. Vi flyttar 15 maj. Och nej vi behöver inte flytthjälp det anlitar vi en firma för.

  Men jag kan locka med drinkar på fashionabel adress.

  • ceciliasalamon · 29 mars, 2015

   Räkna med att jag kommer hänga hos er var och varannan kväll!

 2. Johanna · 29 mars, 2015

  Du gör en once in a lifetime grej på begränsad tid och vet att du ska hem.. du ångrar nog inte om du stannar där – hemma finns ju kvar! :)

  • ceciliasalamon · 29 mars, 2015

   Du har helt rätt!

Kommentarer är avstängda.