Resans 10 höjdpunkter

Eftersom jag snart åker hem har det blivit dags för en sammanfattning av vår Hongkong/Nya Zeelandresa! Det här har varit resans 10 höjdpunkter enligt mig.

1. Hongkong: Ön Lamma Island.
För att: Vi tog en båttur till en liten ö och gick en lång hajk. Dessutom låg vi på stranden för första gången på resan. Ni vet ju hur härligt det är med sand under fötterna efter en lång vinter i Sverige! Jag fick se en annan mer pittoresk sida av Hongkong.

IMG_3128
2. Utelivet/matorgierna i Hongkong
För att: 
Jag har nog aldrig ätit så gott (mycket!) och verkligen frossat i vin och mat som under vår Hongkong- vecka. Det finns all typ av mat och massor av coola små barer överallt.
IMG_3012

3. Bada i ett varmt vattenfall 
För att: Det är helt magiskt att bada i Nya zeelands varma källor där vattnet är 40 grader varmt. Speciellt på eftermiddagen när luften är kylig och det stiger upp ånga och gör allt mystiskt och vackert.
IMG_34584. Taupo/diktatorsveckan/Kanottur
För att: Det här var efter att jag hade haft en liten kris på resan och vi bestämde att jag skulle få bestämma ALLT under en vecka! =) Vi kom till en underbar liten småstad vid namn Taupo som jag blev helt förälskad i. En dag tog vi en tvåtimmars kanottur och det var härligt och vackert.
IMG_3511

5. Wellingtonhäng
För att: 
Wellington är den stad jag gillar bäst på NZ! Det är huvudstaden, även fast Auckland är den mest befolkade staden. (Tror jag skrivit fel förut!). Vi bodde i en mysig lägenhet i fem dagar och chillade i staden. Drack öl och promenerade.
IMG_36326. Christchurch/Jobba på en ölfestival
För att:
Det här måste jag ta med bara för att det var en så otippad händelse! Jag kan liksom inte ett skit om öl och plötsligt står jag och jobbar i ett öltält på en stor ölfestival och serverar överförfriskade Nya zeeländare. Arvodet: gratis inträde och massa öl såklart ;)

IMG_37017. Qweenstown/hajk & oslagbar natur
För att: Även om man blivit lätt avtrubbad av all vacker natur så var ändå långhajkerna vi tog utanför Qweenstown något utöver det vanliga. Vi hade med oss matsäck och kaffetermos som vilka hurtiga pensionärer som helst.

IMG_38708. Bo på en alpacka- farm
För att: 
Jag hade aldrig testat på Air BnB förut (att bo hemma hos okända människor som hyr ut ett rum eller ett uthus) och var smått skeptisk. Tills vi kom till Greg och hans Alpacka- farm. Vi fick bo i hans jättevackra hus (själv bodde han i gäststugan) och han bakade bröd till oss på morgonen. Det var så idylliskt och vi blev helt tokiga i Alpackorna! Kanske världens coolaste/gulligaste djur?!
IMG_3943

9. Farmstay/Att få rida på stranden
För att: 
Jag har inte ridit ordentligt på 15 år så för mig var det en dröm som gick i uppfyllelse att få galoppera på stranden. Jag hade ett lyckorus i två dagar efter det! Vi bodde på en hästfarm hos ett tyskt par och fick kela med hästarna hela dagarna.

IMG_397110. Milford sound
För att: 
Detta var (trots ösregn) en av de häftigaste platserna på jorden. Vi åkte båt genom mäktiga berg med vattenfall som ångade, vattnet var turkost och vi såg sälungar på nära håll. Sådan natur som är som är svår att ta in för att det nästan är för mycket.
IMG_3918