Use it or lose it

Godmorgon små älsklingar. Jag vaknade klockan 05.00 och kunde inte somna om, så nu har jag suttit och jobbat i soffan och ätit frukost. Det måste ju vara jetlagen? NZ ligger ju 12 timmar före så det tar nog ett tag att ställa om helt. Det konstiga är att jag har sååå mycket energi?? Alltså jag brukar vara rätt lat…… Sista två veckorna på vår resa var jag som en tonåring som sov till 12 varje dag… Å andra sidan var jag ju typ deprimerad av uttråkning så det var kanske inte så konstigt. Men sen jag kom hem har jag varit som en liten duracellkanin. Haha. Måste väl kompensera på något sätt, och så är det så jävla skönt att vara här igen. Går runt med ett löjligt leende och piffar med lägenheten, pratar bebisspråk med katterna och lyssnar på musik.

På resan fick jag VÄLDIGT mycket tid till att tänka, tänka, tänka. Skrev långa listor på min mobil om allt jag ville ta tag i hemma och hur jag ville leva mitt liv. Allt från att ”jag vill börja rida igen” till ”jag vill köpa nya gardiner”. En stark känsla jag fick mer och mer var insikten om hur mycket onödiga prylar vi alla lever med. Med tanke på att jag fick plats med allt jag behövde i en resväska och jag saknade inget. Varför har vi då fullproppade garderober, grejer på varenda ledig yta plus ett källarförråd med lika mycket skit? Skräp och pryttlar tynger ner oss och vi ska bara omge oss med kläder och saker som gör oss glada. (oavsett hur dyra, fina, nödvändiga m.m. grejerna är). Förutom att det känns harmoniskt är det ju också så mycket lättare att hålla det fint hemma utan allt onödigt skräp.

Så i lördags började jag ”Den Stora Utrensningen”. Mattor, kuddar, för trånga jeans och fult porslin har packats ner i ”skänka bort- lådor”. Den här veckan kommer jag ägna åt att för en gång för alla få det riktigt härligt hemma. Och då menar jag inte härligt på ytan, utan ordning i varenda liten jävla låda. Jag kommer också träffa alla fina vänner som jag saknat. Och på måndag nästa vecka då börjar mina jobbrutiner igen på riktigt. Nytt kontor. Nya idéer. Förhoppningsvis lite nya cash… Att vara bortrest och uttråkad gör verkligen underverk för kreativiteten har jag märkt :).

6b19e9efb4e17a1b5bc4b0ed99fb1cc8 f12706189aed81ed09ca169902457681

2 kommentarer

  1. malin · 11 maj, 2015

    Eller hur!? Prylar alltså.. Jag blir så tillfredställd, lugn och typ 40 kg lättare i själen av att sortera och göra mig av med grejer. Man klarar sig verkligen med färre grejer än vad man tror.

    • ceciliasalamon · 11 maj, 2015

      Exakt! Nu gäller det bara att inte komma ur ”rensar – flowet…” (Vilket jag typ redan håller å att göra… ZZzzz)

Kommentarer är avstängda.