Hitta sin uniform

Ska vi inte prata lite kläder? Det är ju ändå något som alla har på sig och måste förhålla sig till. Oavsett om man bryr sig så mycket om dem eller inte. Jag har en väldigt schizofren syn på min garderob och mode i största allmänhet. Å ena sidan älskar jag vackra klänningar, att strosa runt i butiker och att testa nya klädkombinationer. Jag älskar att klä upp mig ordentligt inför en fest och är hellre överklädd än underklädd.  MEN. Å andra sidan avskyr jag hela grejen med att man måste KLÄ PÅ SIG VARENDA JÄVLA DAG. Nästan varenda morgon känner jag ”näähä, jag har inget att ha på mig idag heller”. Och så står jag mest och stirrar in i garderoben. Har jag tajts så tycker jag att inga tröjor täcker rumpan, har jag jeans så känns det för obekvämt. Det slutar oftast med att jag drar på mig träningskläder. Själva ”vardagsgarderoben” tycker jag är så himla svår. Speciellt när jag heller inte har något ”jobb att gå till” som gör att jag måste se lite anständig ut. Det känns liksom så ovärt att dra på sig blus och jeans när jag ändå knappt ska träffa någon. Fast å andra sidan vill jag ju inte sunka ihop helt bara för att jag frilansar.

När jag och Johan var på Nya Zeeland la jag märke till att han ALLTID hade samma typ av kläder. Oavsett om vi skulle hajka i bergen eller gå ut och äta middag. Han kombinerade svarta jeans, enfärgad tröja och converse. Var det varmt bytte han ut jeansen mot jeansshorts och skulle vi gå långt bytte han ut converse (han hade typ sju olika par) mot ett par gympaskor. I undantagsfall kunde han sätta på sig en skjorta. Och thats it! Han behövde aldrig fundera på ”vilken stil han skulle köra” eller vad som passade ihop med vad. Och så där tycker jag att många killar är. De känner sig bekväma i sin stil och lägger inte ned speciellt mycket energi på klädbekymmer.

Jag kan liksom tycka att en hel kväll är förstörd om jag känner mig felklädd. Eller komma en timme försent till en fest för att jag inte kan bestämma mig för vad jag ska ha på mig. Och det värsta är de där dagarna när bara ALLT känns fel och fult. Det svåra tycker jag är att kombinera olika plagg så att de faktiskt funkar en hel dag. Visst är det skitsnyggt med tajta jeans och pumps – men vem fan orkar gå runt så en hel dag? Det är träningskläder, dator och matlåda som ska kånkas på. Det kanske börjar regna. Eller så får man en svett-attack. Ni vet hur livet är. I – landsproblem, självklart. Men likväl något som tar mycket (av min) energi. Nu har jag i alla fall bestämt mig för att försöka hitta min ”kostym”. Alltså de där plaggen som är sköna men ändå snygga och som funkar till allt. Från jobbet, gymmet och krogen. Typ.

Lite så här tänker jag mig..? Vad tror ni?

2 kommentarer

 1. Erika · 21 maj, 2015

  Åh jag hade exakt samma problem för några år sedan! Men på senare år upplever jag att jag liksom hittat mig själv stilmässigt. Här kommer mina bästa tips på hur man kan göra för att *hitta sin stil*, hehe!

  – Spara bilder du tycker är inspirerande (pinterest är ju guld för detta), analysera bilderna och se om du hittar något mönster i vad du sparat. Kanske är det hög midja, kjolar eller kanske mönstrade plagg som du verkar gilla extra mkt.
  – Tänk på när du känner dig som mest BEKVÄM, när du liksom tänker ”satan vad snygg jag är” och vad du har på dig då. Såna grejer ska du satsa på! Jag känner mig exempelvis alltid snygg i polotröja, och fladdriga byxor. Har därför flera olika av dessa plagg!
  – Nästa punkt följer punkten innan – var inte rädd att köpa flera liknande plagg!! Innan tänkte jag mycket ”nä men jag har redan en svart blus som är lik denna, så det är onödigt att köpa denna”. Ja, men jag använde ju den där blusen ca 5 dar i veckan för att jag älskade den så. Då är det ju perfekt med en liknande att varva med!

  OK kanske superobvious tips men jag tycker detta funkar så bra! De senaste två åren har jag inte gjort ett endaste felköp, för att jag vet så tydligt vad jag gillar o trivs i!

  • ceciliasalamon · 21 maj, 2015

   ÄLSKAR DINA TIPS!! Ska definitivt tänka på dem nästa gång jag får för mig att köpa något ”crazy på H&M”

Kommentarer är avstängda.