Fett stolt

Nu sitter jag i sängen och jobbar och förutom lite blod i munnen så mår jag prima! Vill ni höra hur det gick? Först var väldigt nervös men tandläkaren var väldigt gullig och pedagogisk. Hon sa att jag kunde be henne avbryta när som helst och det kändes skönt. Jag fick fyra bedövningsprutor i tandköttet och gommen och det var jävligt obehagligt, men hanterbart. Sedan började hon vicka på den ena tanden med en tång, men det kändes fortfarande så då fick jag två bedövningsprutor till. Då började det sticka i näsan och läpparna och jag blev så jäkla bedövad att jag började skratta. När jag försökte dricka lite vatten så bara rann det nerför hakan och jag kände mig som ett bebis – fyllo. Den konstiga känslan någonsin. Att inte ha kontroll över sitt ansikte. Men det var också lite kul :). När hon sedan drog ut tänderna så gjorde det inte ont alls men det kändes väldigt läskigt och konstigt. Jag var tvungen att hålla i mitt huvud för att det inte skulle fara åt alla håll. De satt väldigt hårt. Efteråt kände jag mig lite illamående och snurrig, men ändå jävligt stolt över mig själv. Nu är liksom det värsta över och jag som har varit rädd för detta så länge. Det var inte så farligt!

Ps! Jag fick så bra svar i förra inlägget så jag passar på att fråga bästa ni igen. Började googla lite på olika tandställningsformer och blev plötsligt väldigt osäker på vilken jag ska ha. Den vita/plast som jag tänkt att ha läste jag att flera klagat på att den blev smutsig och äcklig av mat. Har någon av er haft det och vet om det ÄR så? Har tills på måndag att bestämma mig! Blev också lite sugen på typ en rosa, men det kanske bara är för tolvåringar…?

5 kommentarer

 1. Louise · 28 maj, 2015

  Min kompis som har tandställning just nu valde bort plast just eftersom det finns risken att den ser äcklig ut efter ett tag. Du kan ju alltid ha metall med rosa gummisnoddar!

  • ceciliasalamon · 28 maj, 2015

   Hmmm… ja tål att tänkas på :/

 2. Åsa · 28 maj, 2015

  Jag ska snart få räls i båda käkarna och jag ska ha den vanliga av metall. Le och visa din metallmun och va stolt över den.

 3. Petter · 28 maj, 2015

  Hej
  Kollar ibland runt för att se hur vanligt det är med vuxna med tandställning. Jag skaffade tandställning sent i livet och valde av fåfänga ”genomskinliga” keramiska fästen både upp och nere.
  Det var inga större problem för mig men sanningen är att det finns ingen ”osynlig” tandställning. Den syns i alla fall och behöver du gummiband eller vill använda färgade ligaturer kommer den att synas i alla fall.
  Ofta kör man ju med genomskinliga ligaturer men dessa färgas lätt av senap, ketchup och andra mörka livsmedel. Fästen själva missfärgas inte.
  Keramiska fästen är också något större och har skarpare kanter. De skaver helt enkelt mer. Efter jag haft min tandställning flyttade en tand på sig så jag fick köra 6 månader till med tandställning. Då valde jag vanliga metallfästen och det var en jäkla skillnad. Mycket skönare och det ser bättre ut. :D

  Som tidigare sagts. Le och var stolt. Ingen bryr sig om du har tandställning.

  Lycka till och hör av dig om du vill veta mer.

 4. Moa · 28 maj, 2015

  Jag har ingen aning men kan tänka mig att det stämmer att maten som fastnar SYNS mer i den vita, å andra sidan är det ju bra att det syns så man gör rent ordentligt. Jättesvårt att borsta tänderna med tandställning vilket är lite jobbigt, mina tänder blev rätt missfärgade. Rosa låter fränt!

Kommentarer är avstängda.