Kärleksberoende

I dag har det gått en vecka och en dag sedan du sa att du inte ville kämpa för oss och jag känner mig jävligt svag just nu. Vet inte om det beror på J. egentligen (jag var mer eller mindre förberedd) utan på att det är så skrämmande att inte ”ha någon”. Jag är beroende av närhet och det låter så patetiskt när jag skriver det men också – ”manlig bekräftelse”. Och för att låta ännu, ännu mer patetiskt – beroende av kärlek. Att vara förälskad är som en drog för mig, jag vill bara ha mer, mer, mer. På ett plan vet jag att jag nog borde öva på att bara vara själv och att kunna bekräfta mig själv innan jag kastar mig in i någon ny stormig relation, det är ju så klart det jag hade sagt till en vän som var i min situation just nu. Men den smarta delen av hjärnan är tydligen bortkopplad i det här fallet.

När jag är i ett stabilt förhållande så är jag trygg och lugn och kan lägga mitt fokus på andra saker, men så fort jag blir singel blir jag sjuk i huvudet. Jag har nog aldrig någonsin sedan jag var typ 14 år gammal inte ”haft någon”. Även om jag varit singel har det alltid varit någon jag tänkt på, analyserat med vänner kring det senaste sms:et, varit arg på, pirrig, nervös..  Jag har lagt så mycket energi på ämnet ”MÄN” att jag ibland bara blir så trött på mig själv. Tänk om hälften av den energin hade lagts på att förverkliga en hobby eller satsa på sig själv på något annat sätt? Är så äckligt stereotypt ”tjejig” när det kommer till det här. Önskar jag var ungefär 90 % coolare.

Blir inte heller bättre när man är lite bakis-ömtålig efter två utekvällar på raken. Nej, usch. Är ju medveten om mina mönster och det är väl kanske första steget för att kunna bryta dem i alla fall….? Ska vara snäll mot mig själv idag. Promenera, sola och yoga. Andas, andas, andas.

99d3508982b27f2f97034621bd6d7ac4

6 kommentarer

 1. Anna · 28 juni, 2015

  Hang in there! Jag beundrar verkligen hur du skriver så öppet om allt detta, även om det är svårt. Har du läst Hemligheten och Den mörka hemligheten av egil Linge och Dan Josefsson? Jag ska precis läsa om dem ,handlar just om relationsmönster och hur man kan börja bryta dem, lättlästa och bra skrivna på samma gång. Jag var verkligen förvånad över att ajg inte alls följde det mönster jag tordde ;) Det är inte lätt.. Intressant vad du skriver att amn kunde använda all denna tid till annars, har tänkt på att ibland verkar det som om det går ”bättre ”för singeltjejer för att de just vet vad de vill och go for it… vad tror du? dags för nästa visionboard kanske? ps, vad skrev du på din bucket list? :)

  • ceciliasalamon · 28 juni, 2015

   Hmm.. Nej men hört talas om den och blivit tipsad tidigare tror jag så kanske ska försöka beställa den boken! Tack för tips och tack för snällt beröm eller vad man säger :) <3

  • ceciliasalamon · 28 juni, 2015

   Juste- min bucket list! Den är lite privat… Får se om jag delar med mig av den här!

 2. Em · 28 juni, 2015

  Älskar din öppenhet och att du delar med dig. Är också impad! <3

  • ceciliasalamon · 28 juni, 2015

   <33

 3. Johanna · 28 juni, 2015

  Älskar också din öppenhet! :) kram hoppas det känns bättre snart

Kommentarer är avstängda.