All kärlek är bra kärlek ♥

Som en hyllning till PRIDE har jag för Happy Pancake´s räkning satt ihop några raggnings-knep för dig som är nyfiken! 

Har någon missat att folkfesten Pride kickar igång den här veckan? Sedan 1979 har man i Sverige firat och kämpat för kärleken med en årlig Pride-vecka. Det är inte bara HBTQ- personer* som firar, vem som helst får vara med och visa solidaritet, ta ställning mot fördomar och dras med i glädjeyran. Från den 27:e juli till 1:a augusti pågår aktiviteter runt om i Stockholm och hela kalaset avslutas med en stor parad! Årets Pride har temat ”Göra slut”. Det är dags att en gång för alla göra slut med begränsande normer och fördomar. Här kan du läsa mer om Pride 2015!

Vi på Happy Pancake tycker så klart att det är en mänsklig rättighet att få älska vem man vill och att all kärlek är bra kärlek. Kanske är just du som läser detta lite nyfiken på hur det skulle vara att dejta eller ha sex med någon av samma kön, men vet inte hur du ska ta den första kontakten? Här kommer ett gäng tips som förhoppningsvis kan vara en hjälp på traven!

1. Fiska på nätet
Internet och nätdejtning är räddningen om du är blyg och i lugn och ro vill ta kontakt med andra likasinnade. På HappyPancake kan du fylla i vad du är ute efter och om du gillar killar eller tjejer, eller både och!

2. Visa var du står!
Genom att bära något regnbågsfärgat (den mesta kända symbolen för homosexuell solidaritet) ger du en hint om vem du är och ger andra chans att upptäcka dig. Kanske ett par regnbågsfärgade skosnören? Eller en diskret knappnål i jackan, eller varför inte ett smycke?

3. Våga chansa!
Är du osäker på om ditt span är gay eller ej? Ragga loss ändå och ge personen en komplimang och ett leende! Vad är det värsta som kan hända? Troligtvis blir personen bara smickrad, även om hen är hetero.

4. Regnbågsklubba
I de flesta större städer i Sverige finns det flera gay-klubbar, det är bara att Googla efter någon som verkar passa dig. Ta med dig en kompis och ha en kul utekväll. Bestäm dig för att våga flirta med minst en person!

5. Ragga loss på gymmet
Gymmet är en perfekt oas för lite flirtande. Fråga personen om hjälp med någon maskin och känn av vibbarna. Det bästa? Ni kommer att dela omklädningsrum senare… :)

6. Hallå, gå på Pride!
Pride-veckan är kanske universums bästa grej för dig som är nyfiken på att testa ”att spela i andra laget”. Släpp loss, ha kul, gå på seminarium och aktiviteter  och träffa tusentals öppensinnade personer.

6 kommentarer

 1. Isa · 29 juli, 2015

  Väldigt politiskt korrekt.

  • ceciliasalamon · 29 juli, 2015

   Ja självklart? Du får det att låta som något negativt, förklara gärna hur du menar!

 2. Em · 29 juli, 2015

  Isa: och varför skulle det va negativt att vara politiskt korrekt?

  Cissi: :)

 3. S · 29 juli, 2015

  Tack Dr. Salamon för uppmuntran angående dejtingen! Du ville ju att jag skulle hålla dig uppdaterad: Jag laddade ner Tinder i veckan och var på min första dejt någonsin (!) i dag med en person som verkar trevlig och vettig och som är rätt söt. Jag var så BRUTALT nervös att jag var illamående, men sen när han väl dök upp så kändes det mycket lättare. Får se vad som händer, men vi ska hur som helst ses igen!

  • Lin · 29 juli, 2015

   Spännande :)

  • ceciliasalamon · 29 juli, 2015

   Åhhh det här gör mig såååå glad att läsa! :,) heja dig och lycka till!!!!!

Kommentarer är avstängda.