3 dagars bröllop i Hälsingland

Här kommer en lite mer detaljerad uppdatering från helgens äventyr. Första kvällen var det som sagt middag uppdukad i bersån och vi gäster fick köra ”speed-dating”  för att lära känna varandra bättre. Det blev en lugn och mysig kväll.

Lördagen, bröllopsdagen, inleddes med att vi skulle fixa håret och sminket på en salong. Vi hade tre  timmar på oss, men det lyckades ändå bli stressigt! Jag och Carro, min barndomskompis och den andra tärnan, gjorde i ordning oss själva, och jag blev faktiskt väldigt nöjd med hur allt blev! Lockade hela håret och snodde sen bara upp det med massor av hårnålar och spray. Avslutade med att sticka in några färska blommor i uppsättningen.

IMG_5627

Tärnklänningen var i vit spets med en tunn underklänning i siden. Vi beställde den från Etsy.com. Det var faktiskt ett jäkla projekt att hitta en klänning som vi alla tyckte om, och det var många vändor med klänningar som inte alls såg ut som på bild som vi fick returnera, osv. Är så glad att vi till sist hittade den här drömmiga klänningen, som faktiskt är en brudklänning egentligen! Väldigt romantisk och lantlig tycker jag.

IMG_5679

Therése hade fått sin klänning uppsydd av en sömmerska och det var en riktig prinsessklänning med släp, spets och djupt skuren rygg. Hon hade en uppsättning med flätor, knut och massor av blommor. Så vacker! (Brudgummen också såklart..)

IMG_5749

Efter en snabb bröllopsfotografering och lunch på stående fot – var det dags för kyrkan och ceremonin. Så himla fint var det och brudparet såg så lyckliga ut! Var väldigt uppe i varv/nervös och samlad på samma gång.

Sen åkte alla gäster ut i så kallade kyrkbåtar och så fick vi ro och stanna mitt ute på sjön och fika. Killarna drog av sig skjortorna och jag och Carro satt i fören och njöt av utsikten…….

Det var säkert 30 grader varmt eller mer i solen så vi svettades alla så himla mycket. Kände hur mitt hår klibbade och allt rann. Alla gästerna gick i samlad trupp till ladan där själva middagen och festen skulle hållas. De hade pimpat den så jäkla fin! Allt var som i en Pinterest-dröm. Innan vi satte oss till bords så fick vi också gå en tipsrunda med frågor om brudparet.

Till middag serverades det först en lyxig förrätt och sedan en fantastisk buffé. Allt var närproducerat  och så himla gott. Det var ett hel-nyktert bröllop så till varje rätt serverades olika typer av cider och andra alkoholfria drycker.

IMG_5692 IMG_5696 IMG_5843

Middag höll på i väldigt många timmar eftersom det var så otroligt många som ville hålla tal! Vilken lyx för brudparet. Hade svårt att inte gråta ungefär hela tiden. En kombination av sentimentalitet och bara två timmars sömn. När det började närma sig mitt (och den andra tärnan Carro´s) tal var jag så  nervös att jag knappt kunde äta eller sitta still. Avskyr att hålla tal eller föredrag (vilket är konstigt egentligen eftersom jag är en jäkla teaterapa som älskar att hålla låda annars, men det är något med det här förväntade och O-spontana som jag hatar). Men SJÄLVKLART ville jag säga något när det var min bästis som skulle gifta sig! Talet gick i alla fall jättebra. Vi visade också ett litet bildspel från vår värsta fjortistid ihop. Det lektes också lite olika lekar. Bland annat en frågesport över hur bra brudparet kände varandra, och så fick dem måla en tavla av den andre.

Middagen avslutades med att brudparet dansade bröllopsvalsen utomhus. Det var helt stjärnklart och magiskt.
IMG_5849

Sedan blev det lite mer drag och det serverades alkoholfria drinkar och alla dansade till 90-talsmusik. Jag fick sådan jäkla feeling och dansade fulast av alla. Kombon av flera dagars stress som släpper ihop med noll sömn fick mig att känna mig nästan full. Det var en så speciell känsla att stå där i en ring och dansa med alla gamla barndomsvänner som jag inte sett på 10 år. Som att kliva in i en tidsmaskin.

På söndagen, serverades det brunch för alla gäster, innan vi tryckte in oss i bilen och åkte tillbaka till Stockholm. Tack för en fantastisk helg! ♥

Ps! Jag fick några frågor av er varför jag inte var på Josefins bröllop i helgen och tyvärr blev det så att dessa två bröllop krockade med varandra :,(. Så himla tråkigt så klart!! Hemskt att behöva välja mellan två jättenära vänner och jag hoppas att det aldrig behöver hända igen. 

2 kommentarer

  1. Lin · 24 augusti, 2015

    Va roligt med ett nyktert bröllop! Blir glad när jag hör sånt. Känns som norm att det alltid ska va alkohol så är roligt att höra att det inte alltid behöver vara så.

    Va vackert allt såg ut. <3

    • ceciliasalamon · 24 augusti, 2015

      Ja. Verkligen! Var lite orolig först att det skulle bli stelt eller liknande, på grund av just att det alltid finns alkohol på bröllop/stora fester och att man är så van vid det. Men det kändes helt naturligt och faktiskt väldigt skönt – hade nog somnat om jag hade druckit några glas vin! ;). Man orkar ju mer när man är nykter och har mer energi och är mer HÄR OCH NU. Kram

Kommentarer är avstängda.