Måndag 

Hej älsklingar. Hoppas ni mår bättre än jag, har nämligen huvudvärk och ont i halsen :(. Men förutom det har det varit en skön och bra dag. Träffade mina kontakttjejer för vår allra sista samtalsträff genom Maskrosbarn under eftermiddagen. Vi åkte ut till Djurgården, åt picknick och hade det mysigt. Har träffat de här tjejerna regelbundet under två år och tycker så HIMLA mycket om dom! Från blyga 13:åringar med One Direction t-shirts som knappt vågade titta på mig, till ascoola, smarta 15:åriga tjejer med attityd, värme och starka åsikter. Vet att vi kommer att hålla kontakten på ett eller annat sätt. En av dem tog den här fina bilden.

Ja, och imorgon kickar min ”hälsomånad” igång. Som ni kanske minns ska jag få hjälp av en kostrådgivare att lägga om min kost en del för att må bättre och komma tillrätta med stackars magen.  Jag fick skriva matdagbok under en vecka och efter det har hon gett mig förslag på vad som kan bytas ut/läggas till. Väldigt förenklat så behöver jag lägga till mer protein istället för att äta så mycket snabba kolhydrater som jag gör. Äta fem mål om dagen för att slippa sockerfall och överätning. Har även fått tips på lite olika kosttillskott m.m. Egentligen är det här inget krångligt eller konstigt alls! Väldigt mycket sunt förnuft, men det känns ändå skönt att gå all in i 30 dagar och se om det sker någon förändring. Smygstartade genom att fylla kylskåpet med bra grejer och göra en snabb, god och nyttig middag. Lax i ugnen med endast salt/peppar och lite olivolja på. Fryst broccoli och ärtor som jag kokade. Till det en krämig röra med fetaost, citron och kvarg. Och sedan lite svarta sesamfrön på toppen. Är proppmätt nu, men inte på ett jobbigt ”pasta-sätt”. Vill absolut inte bli besatt av min vikt eller av kalorier (är faktiskt väldigt rädd för det) utan jag vill hitta en balans där min kropp känns frisk, energisk och stark – samtidigt som jag kan unna mig härliga onyttiga grejer också ibland.Okej, måste bara få skryta liiite. Enligt invägningen som vi gjorde är min kroppsliga ålder….NITTON ÅR! Alltså förstår ni hur glad jag blev? (Petra Tungården var tydligen 38 år enligt hennes maskins siffror…). Det kan ju inte kännas så jävla kul. Nu hoppas jag att jag kommer under myndighetsstrecket tills nästa mätning ;)

En kommentar

Kommentarer är avstängda.