Livet just nu


Jag tänkte berätta om statusen för hösten/vintern och ge er en liten relations-update! Sommaren kändes väldigt rörig för mig. Hade ingen aning om hur framtiden skulle se ut, vad jag ville arbeta med, om jag skulle lägga ner skrivandet helt, hur jag och J. skulle fixa ett långdistansförhållande, var jag ville bo OCH SÅ VIDARE. En riktig livskris-sommar var det! Men nu i september känner jag att allt äntligen har landat och att jag har hittat ett slags lugn och en inre kompass.Tror att vi behöver krisa då och då för det är det enda sättet att påbörja en förändring och fatta rätt beslut. (Okej alla behöver nog inte krisa två gånger i månaden haha). De bitarna som har börjat falla på plats är dels att jag verkligen trivs med att arbeta på ungdomsgården. Känner att jag dels är jävligt bra på det jag gör (!!) och att det är både stimulerande och utvecklande. Av de här helgerna på gården i ett ganska tufft och utsatt område känner jag att jag vuxit i min ledarroll och blivit självsäkrare. Du behöver inte vara en hård, stor och stark man för att få respekt och det är häftigt att få det bevisat för sig.

När det gäller Johan och det faktum att vi inte kommer att ses på flera månader har jag insett att det faktiskt handlar om att bara bestämma sig. Nu räcker det med dramatik, velighet och bekräftelsebehov – jag har bestämt mig för att detta kommer att hålla och då är det bara så. Vad spelar några futtiga månader för roll när man kan se en framtid med en person? Ibland bara måste man satsa och skita i alla tvivel. Vi kommer att klara det här tillsammans för att vi älskar varandra. Punkt.

Sedan kan man aldrig veta någonting om framtiden – känslor är en färskvara som kan förändras om man inte ger dem bränsle och en relation är inget som bara ”är” – det är något man måste jobba med och för. Men man kan bestämma sig för att lita på den andre personen, lita på sig själv och att lita på kärleken som finns där.

Vi kommer att kämpa på under hösten (thanks God för FaceTime!) och någon gång i vinter hoppar jag på ett plan till andra sidan jorden för att få vara med honom. Först ska jag tillbringa 1-2 månader i Nya Zeeland i hans ”lyxkollektiv” haha. Han bor i en fet villa med pool ihop med fem hippies med dreads som röker på och brygger sitt egna vin och en gris, en hund och en katt. Detta ligger mitt ute på landet och det är också där hans bryggeri finns som han arbetar på. Under den här tiden kommer jag arbeta med ett ”HeMliGt SkRiVprOjeKt”. Sedan är planen att dra till Australien i cirka ett halvår. Där kan J. Hitta ett nytt bryggeri att jobba på, jag kan arbeta med barn/ungdomar, skriva och yoga. Vi hyr en lägenhet i Melbourne och njuter av att skita i svensk vinter. Och efter det får man helt enkelt ta det som det kommer! Tillbaka till Sverige eller kanske bo i Köpenhamn? Det kommer visa sig.

Livet löser sig själv under tiden så länge man tillåter sig att följa sin egen kompass och göra val som känns rätt i magen och hjärtat. Allt behöver inte gå exakt enligt planerna heller. Om häften av detta jag precis skrivit ned sker blir jag överlycklig. Och kanske händer det något annat ännu bättre? Är så förväntansfull inför framtiden! Och jag kan inte vänta tills jag får kyssa den här lilla herren igen.

2 kommentarer

  1. Terese · 10 september, 2015

    Ahh jag ar sa avundsjuk pa dig! Bodde I melbourne Januari till Maj. Varldens basta stad! Nu bor jag i Brisbane men vill absolut tillbaka. Du kommer trivas sa bra i melbourne. ♡

    • ceciliasalamon · 10 september, 2015

      Nu vart jag ännu mer peppad!!!!

Kommentarer är avstängda.