2 om dagen

”Godmorgon”! Vilken trevlig och lagom festlig kväll det blev igår med en fin vän. Middag på Bars and burgers och sen ett glas på bar Hombre vid Rådmansgatan. Var hemma vid klockan ett och var pigg när jag vaknade i morse =). Mådde dock ganska illa efter middagen – den första rejäla skräpmaten jag käkat på 3 veckor och det märks hur påverkad jag blir av stora mängder fett. Det är ju helt underbart gott i 10 minuter, men sen vill jag typ kräkas i 3 timmar eftersom magen är så uppblåst.  Orka ha en sån känslig jävla kropp när man bara vill njuta av lite god mat och vin :(. Men jag lär mig mer om mig själv hela tiden och vad som funkar och inte funkar. Vi är alla olika och därför går det inte bara att lyssna på ”experter” utan du måste hitta vad som funkar för DIG och DIN kropp. Nu är det 13 dagar kvar av min ”kostutmaning” som jag kört under september månad och jag ska lägga i en högre växel utan (lika mycket) fusk. Dessutom vill jag yoga mer, vilket jag försummat alldeles för mycket. Hur som helst – det var en härlig kväll och ibland måste man få slarva lite. I dag ska jag promenera med en vän och sen på släktmiddag ikväll.

IMG_6117

Fick förresten en liten insikt igår som jag tänkte kalla ”2 om dagen – regeln”. Jag planerar ofta in väldigt mycket på en dag och sen är jag alltid stressad för att jag ligger efter och inte hinner göra allt. Min syster frågade mig igår om det fanns någon anledning kring varför jag alltid gör så – och jag hade inget bra svar. Det är liksom bara sån jag är? Eller?
Som igår – då var jag ju i Uppsala på dagen och sen en middag på kvällen – men däremellan (de 2 timmarna jag var hemma på eftermiddagen) hade jag planerat in att jobba, träna och tvätta… Det ligger alltid en lång ”todo-list” på mitt köksbord som ger mig dåligt samvete. Ju mer jag hinner att beta av ju duktigare känner jag mig. Och den tar ALDRIG slut. Det är liksom alltid något som behöver fixas och grejas. Att ligga och se på en film eller läsa en tidning ger mig dåligt samvete om jag inte FÖRST har storstädat eller gjort massor andra ”duktiga grejer”. Ja… ni hör ju? Vad är det för Lutherskt jävla synsätt på livet egentligen?

Nej – min nya regel är att jag bara ska planera in 2 saker per dygn. Alltså en dag och en kvällsaktivitet. Men då ska jag inte trycka in tusen andra grejer däremellan utan faktiskt räkna ”tvätta” som en aktivitet om jag nu måste göra det. Och planera in ”ställtid” däremellan av att bara få chilla mellan det som måste göras. Jag ska FÖRSÖKA bli bättre på detta. Är ni med mig?
545a58ea221a174efeb6082fb2435867