Vinterviken och nykter klubb

Vilken underbar lördag det här har varit! Alldeles lagom och lite av varje har den innehållit. Först träffade jag fina vännerna Yrsa och Josefin på solig promenad och lunch vid Vinterviken. Vi lyckades pricka in den sista helgen för trädgårdscaféet innan det stänger för vintern så det var två tummar upp på den. Så himla mysigt ställe! Sedan svängde jag förbi Liljeholmsgallerian och inhandlade lite presenter till mig själv… Bland annat ett stort apelsin-doftljus till min yogahörna som jag fixat i ordning ännu mer. Jag kan visa er sen! ♥

  
  

Och gissa vad jag gjorde sen? Jo, drog på mig klackar och kjol och åkte tillsammans med två kompisar in till den nyöppnade klubben SOBER (Mårten Anderssons klubb) på Söder. Det var ju en upplevelse kan jag tala om. Själva klubben, miljön och konceptet var asgrymt. Älskade att det serverades nyttiga smoothies i baren och att det fanns pingisbord. Det var ett stort dansgolv och självaste Peter Siepen DJ:ade. Musiken var typ ”I love Rock`n`roll” och gamla godingar från 80-talet, blandat med electro/house. Men alltså…… människorna som var där…(!?!?). Det påminde om en korsning mellan en finlandskryssning, en swingersklubb och typ en Scoutkår. Ett gäng riktiga original och medelåldern låg på 45+. Det var kul och uppfriskande med något helt annorlunda än det man är van vid när man går på krogen, men också lite trist att den enda nyktra klubben som finns ska ha ett sånt klientel. Hade ÄLSKAT om det fanns en klubb med ”vanliga” sköna södermänniskor som festade, raggade och dansade precis som vanligt, bara minus alkoholen. Hoppas att det dyker upp i framtiden för jag tror att det finns ett hål att fylla där. Många vill kunna festa och få slippa dreggiga fulla människor och dessutom vakna upp utan baksmälla och länsat bankkonto. Egentligen är det konstigt att vi i Sverige är så extremt snabba på att haka på alla möjliga sorters dieter, äta rawfood och följa olika hälsoråd – men ändå super skallen i bitar varje helg.

Jag älskar vin och alkohol och kan till och med gilla att ”bli full och släppa kontrollen”, men försöker att välja mina tillfällen mer noga. Känner att jag mår så mycket bättre av att skita i de där extra glasen och istället beställa alkoholfritt då och då.

Nu är klockan mitt i natten och jag ska försöka sova. Godnatt!

En kommentar

  1. Erika · 27 september, 2015

    Cissi, jag vill bara säga att jag uppskattar sånna här inlägg jättemycket. Jag flyttar (tillsammans med min sambo) till Stockholm i helgen, och är SÅ JÄVLA PIRRIG/NERVÖS. Vi flyttar från en mindre stad i Norrland, för att få se och testa på nånting nytt. Så jag försöker söka information/läsa på om saker/hitta vettiga bloggar från stället vi ska bo på osv. Jag har följt din blogg länge nu, för att du verkar så fin, vettig och härlig. Och blir som sagt glad när du skriver om saker som händer på söder osv :) Du verkar ju hänga i mina kommande hoods ;) KRAM! Hoppas vi stöter på varandra så småningom! PS. Inte stalker, bara kompistörstande ;)

Kommentarer är avstängda.