Att packa rätt (och lätt)

Varenda gång jag ska ut och resa händer samma sak. Jag står hemma i ett regnigt trist Stockholm och tänker att ”åh vad härligt att få packa ner ALLA mina finaste sommarkläder, partyklänningar, högklackade skor och 4 olika bikinis”. Eftersom det liksom inte finns jättemånga tillfällen att få gå loss med de här grejerna så passar jag på och packar väskan proppfull. Sedan väger väskan ett ton och jag måste riva ut saker på flygplatsen och packa om i handbagaget för att slippa betala övervikt. Väl på plats på semesterorten slutar det alltid med att jag ändå köper en ny strandklänning och har på mig den hela veckan ihop med ett par flipflops. Partykläderna och de högklackade skorna ligger orörda i väskan. Och när det sedan är dags att packa ihop igen är det samma visa igen med grejer som bara inte får plats och jag svär och svettas och tvingas slänga alla mina pocketböcker för att få plats.

Den här resan har till och med varit extrem. Johan sa tydligt åt mig att ”ta inte med några finkläder. Vi bor på landet”, men jag bara skrattade åt honom. Så här en vecka in på resan går jag runt i haremsbyxor, sovtisha och en munktröja….

Okej, några packningstips kommer här! 

Börja med att skriva en packlista dagen innan. Håll dig sedan stenhårt till den.

Ha bara med plagg som kan kombineras med varandra.

Rulla kläderna i stället för att vika dem.

Ta fram allt du vill ha med dig och lägg fram på sängen. Ta sedan bort ungefär hälften så blir det lagom.

Kör på miniförpackningar i necessären.

Glöm inte olika typer av laddare och att dubbelkolla vilka typ av uttag landet du ska till har.

Öronproppar/ögonmask är ett måste för mig.

printerous-travel-light

3 kommentarer

  1. J · 19 november, 2015

    + köp en bagagevåg (pytteliten grej som ej är tung att ha med) så kan man väga bagage både inför avresa och hemresa = slipper betala övervikt/göra sig av med saker. Använder det jämt när jag reser!

    • ceciliasalamon · 19 november, 2015

      Sjukt smart. Var köper man en sån? :)

  2. Pingback: Så klarar du långflygningen | Cecilias bikt

Kommentarer är avstängda.