2 morgonrutiner jag älskar ♥

Varje morgon kan jag göra ett val.

Antingen är det första jag gör när jag vaknar att scrolla igenom Instagram, Facebook och mailinkorgen och få tusen intryck om allt från selfies till terror och mord. Jag kanske sveper en kaffe, skippar frukosten och sen stressar iväg för att ta tag i allt som måste göras under dagen.

ELLER.

Jag vaknar och sträcker på kroppen och försöker känna efter hur den känns. Jag tar tid på mig att äta en bra frukost, försöker att undvika sociala medier/tv/datorn och kanske lyssnar på lite lugn musik istället. Sedan tar jag 10 minuter på yogamattan, hur trött/stressad jag än är och väcker kroppen. Jag avslutar med att sitta still i några minuter, blunda och bestämma mig för att det ska bli en bra dag.

Alternativ två är egentligen inte svårare än alternativ 1 – det handlar bara om att få in en ny rutin och ett nytt tankesätt. Jag kanske inte lyckas med detta varje morgon (okej, det gör jag inte) men jag STRÄVAR efter det i alla fall.

Jag har börjat tänka på min kropp som en tom låda som jag fyller med olika saker varje dag. I slutet av dagen så kan du märka vad du kastat i den. Är det stress, alkohol, skräpmat och slösurfande? Då kommer du antagligen märka av det på en massa olika sätt. Huvudvärk, magont, sömnsvårigheter, oro… Det är egentligen så enkelt när man tänker efter – men ändå så svårt att ändra. Jag vet. Men att börja uppmärksamma hur vi behandlar vår kropp och vad vi stoppar i den varje dag är ett sätt i rätt riktning.

Jag är så glad för jag har hittat två saker som får mig att må bra på morgonen och jag vill gärna berätta om dom.

1.) Avocado med cashewsmör! Alltså det är så enkelt och gott och håller mig mätt i flera timmar. Drick varmt citronvatten till och du kommer känna dig som yoga girl. (Och kanske vanligt kaffe och en rostis till, vi är ju trots allt mänskliga..!)

2.) Den här videsnutten från Youtube. Det är helt otroligt hur mycket man hinner göra på bara 10 minuter. Ett helt litet yogaprogram inklusive avslappning på slutet.

Vad är era bästa morgonrutin-tips?