Kan inte gå tillbaka nu

Sista dagen på Nya Zeeland. Imorgon kliver jag på ett flyg mot ett decemberkallt Stockholm. Jag antar att många saker kommer att drabba mig. Känslan att kliva in i en tom lägenhet och stänga dörren efter att ha levt i ett kollektiv i nästan en månad. Känslan av att kyssa Johan på flygplatsen och veta att det kommer att dröja tre månader tills nästa gång. Känslan av iskalla vindar som letar sig in under jackan efter veckor av solvarm hud. 

Kanske borde jag skriva att jag saknar mitt hem, mina katter, min familj, mina vänner, svenskt bryggkaffe och uppladdningen inför julen? Att jag längtar efter att plocka upp julpysslet från källaren och tända första adventsljuset framför en kopp glögg? Men sanningen är att jag inte känner detta. Jag försöker känna det, men jag gör det bara inte.

Rösten som i åratal har viskat om ett annat liv går inte längre att tysta eller distrahera. Jag vet det nu. Jag kommer flytta från Sverige och jag kommer göra det snart. Oavsett terapi, medicin eller akrylmålningsklasser på Medborgarskolan; jag kommer inte kunna bli helt lycklig i Stockholm. Jag har sett glimtar av ett annat liv, förstått hur det kan kännas, och det går inte att gå tillbaka efter det.

3 kommentarer

 1. Emma · 1 december, 2015

  Men katterna då? Se till att dem får det bra för Guds skull Med vänlig hälsning, kattälskare

  Tycker det låter oerhört klokt att du lyssnar på vad du känner. Kör bara kör :) Hoppas du inte slutar blogga bara för gillar din blogg!!!

 2. Johanna · 1 december, 2015

  Läskigt men härligt att få insikt i hur man vill ha det. Önskar dig lycka till med allt och roligt om du delar dina planer på bloggen :)

 3. Julle · 1 december, 2015

  Coolt och härligt med insikter! Vart ska du flytta? Hur tänker du kring att jobba utomlands? :)

Kommentarer är avstängda.