Vad jag inte önskar mig…

I år blir julen inte riktigt som vanligt. Vi ska fira redan nu i helgen eftersom mina systerbarn kommer att vara hos sin pappa den 24:e och min syster (och jag) ville såklart fira jul ihop med dom! Dessutom kommer vi inte att gå bananas med presenter utan istället köpa välgörenhet till varandra. Förut måste jag erkänna att jag hatat den typen av presenter som den materialist jag är men i år känns det faktiskt helt självklart och naturligt. Med en värld som brinner känns det inte mer än rätt att lägga sina julklappspengar någonstans där de gör nytta, istället för på någon bok som aldrig kommer läsas eller en vas som hamnar längst in i ett skåp. Jag säger inte att det är fel med presenter, jag älskar presenter, men man behöver inte låta det gå överstyr som det ofta gör och kanske kan man fördela pengarna så att lite får gå till välgörande ändamål också. Unicef har fina vykort som man kan köpa/skriva ut med konkreta saker att ge bort så som myggnät, vaccin och dricksvatten. Ett tips till dig som letar efter julklappsinspiration! Jag kommer ju också att resa iväg snart så egentligen är det bara dumt att få mer saker att släpa med mig – så ja, det finns flera anledningar att inte önska sig något. Men OM jag nu ändå skulle drömma lite fritt och eventuellt skriva en julklappslista… ja då skulle den se ut ungefär så här:

Yogamatta – för att jag har en alldeles för tunn och rätt dålig just nu. Gärna en i ekologiskt material. Armband – för att jag är på jakt efter perfekta vardagssmycken i silver som man aldrig behöver ta av sig.
Resväska – för att mina katter kissade i min förra och jag ska dra till Australien om 1,5 månad.
Baddräkt - för att jag har insett att min kropp aldrig kommer att bli som den var när jag var 23. Orka med bikini ett år till?
Myskläder – för att jag gillar tanken på att vara en härlig tjej i krispiga mjukiskläder som dricker te.
Trosor – för att jag hatar att tvätta.
Partyväska – för att jag har haft samma sedan 2004.
Nyårsklänning – för att alla behöver åtminstone EN skitsnygg klänning i garderoben.
Parfym i Clean- serien – för att jag hatar att duscha.