Års-resumé 2015!

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Jag reste två vändor till Nya Zeeland och spenderade en vecka i Kina. Jag tatuerade mig, skaffade tandställning, klippte av mig håret och började jobba på ungdomsgård.

Genomdrev du någon stor förändring? Ja. Se ovanstående svar ;). Detta år har varit så sjukt utvecklande på många sätt.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nu kanske någon blir arg på mig (minne guldfisk) men jag tror inte det…? Min vän Yrsa avslöjade däremot att hon väntade twins!

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? Egentligen inget pga kan inte minnas datum (går tillbaka i bloggen och kollar) men okej: Förra nyårsafton då Johan sa att han älskade mig för första gången. Och 22:a augusti då jag var tärna på min barndomsbästis bröllop.

Vilka länder besökte du? Nya Zeeland, Kina, Berlin.

Bästa köpet? Flygbiljetter. Annars har jag inte shoppat så speciellt mycket i år.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Det här året har verkligen varit en energi-injektion med alla galna resor så det har gjort mig extra glad tror jag. Och så blev jag väldigt glad när jag fick träffa Ottilia idag som har bott i Canada i ett halvår. Det var också underbart att träffa Johan igen efter tre månader ifrån varandra.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Ja, mer stabilitet och harmoni. Även om det bara är under ett par månader utomlands så vill jag landa lite och känna att HÄR vill jag vara. Har också saknat en vardag ihop med Johan. Så jag längtar väl efter att bygga någonting tillsammans med honom på en plats där vi båda trivs och vill stanna på ett tag. Det här året har varit fantastiskt men väldigt rörigt. Ur ett större perspektiv så önskar jag lite jävla medmänsklighet i världen.

Vad önskar du att du gjort mer? Dansat, gapskrattat och ridit.

Vad önskar du att du gjort mindre? Slösurfat, spelat Candycrush, oroat mig och bråkat med Johan.

Favoritprogram på TV? Har knappt sett på tv men serier jag kollat på är: Chef´s table, Mr Selfridge, Downton Abbey, Games of thrones, Modern family…. just det! Har också älskat ”Gift vid första ögonkastet” både den amerikanska och svenska versionen. Och så har jag klämt en massor av dokumentärer på Netflix och Svt play.

Bästa boken du läste i år? Är så jävla dålig på att läsa. Jag kämpar och kämpar men tröttnar alltid halvvägs. På resorna har jag verkligen haft som mål att läsa mycket och jag har både köpt och lånat böcker som jag kånkat med mig…. Sen slutar det ändå alltid med att jag läser en tidning eller lyssnar på en podcast…. Men okej – jag tipsar återigen om 1700-tals trilogin av Anna Laestadius Larsson, Barnbruden/Pottungen/Räfvhonan. Och ”Glaskupan” av Sylvia Plath som jag läste om.

Största musikaliska upptäckten? Hehe… Att det finns massor av bra yogamusik på Spotify…? Är inte så musiknördig utan lyssnar mest på gammal musik, men Melissa Horns senaste skiva ”Jag går nu” är fantastisk.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Ärligt talat har väl inte 2015 varit året då karriären har stått i fokus. Men att vinna pris för bloggen på Happy pancake och framgången med den och deras sociala medier har varit kul. Även att (förhoppningsvis) få skriva krönikor i Solo. Förutom frilansjobbet så var det sjukt kul att jobba på läger på ”badbussarna” och även på ungdomsgårdarna. Där lärde jag mig massor!

Största framgång på det privata planet? Att jag och Johan har tagit oss igenom ett jävla år av distansförhållande. HERREGUD vad stolt jag är över det! OCH att jag flugit över halva jorden och gjort grejer jag knappt vågat drömma om. Vad hände lixom?

Största misstaget? Ett misstag var garanterat att jag inte var tillräckligt påläst och förberedd innan vi åkte till Nya Zeeland första gången. Mina pengar tog slut halvvägs och det blev inte riktigt som jag tänkt mig (även om det var helt fantastiskt ändå!!). Annars grämer jag mig nästan aldrig över misstag, hur klyschigt det än låter. Det brukar ändå bli bra i slutändan.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? GLADARE. Thanks God för antidepressiva säger jag bara.

Vad spenderade du mest pengar på? Resor helt klart. Vill inte ens tänka på hur mycket jag lagt ut på bara flygbiljetter… Annars lägger jag väldigt mycket pengar på mat.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Då åt jag middag och drack drinkar på Solstugan i Kristineberg med ett gäng vänner. Sedan nattbadade vi.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Hade ju varit trevligt med lite mer pengar…?

Vem saknade du? Johan och Ottilia (hela tiden). Att ha sin bästa vän och pojkvän på andra sidan jorden är inte ultimat.

De bästa nya människorna du träffade? Alla roliga ledare som jag har jobbat med på läger och på ungdomsgård och såklart alla ungdomar. Sedan var personerna jag bodde hos på Nya Zeeland (kollektivet) väldigt härliga.

Mest stolt över? Att jag fick saker att hända.

Högsta önskan just nu? Förutom fred på jorden så vill jag att resan till Australien blir sådär bra som jag hoppas på. Min dröm är att känna att jag hittat hem.

2 kommentarer

 1. Stina · 21 december, 2015

  Hej! Vilket år :D Inspirerande, blir också sugen på att köpa en enkelbiljett och testa något helt nytt.
  Fint att ni tagit er igenom ett år ifrån varandra! Det känns som något värt att satsa på :)
  Hade ni inte något uppbrott ett tag? Eller har jag drömt det? :) GOD JUUL

  • ceciliasalamon · 21 december, 2015

   Just do it!! =) Ja jag hoppas det – snopet om det skulle ta slut en vecka efter att vi flyttar till Australien lixom… Ett år i celibat i onödan ;). Hehe, nej men det får vi verkligen hoppas att det INTE gör! Vi hade ett uppbrott på 10 dagar i somras ja. Det var så mycket förväntningar och så blev det skitjobbigt när jag insåg att han skulle föllfölja planen om ett år utomlands. Men vi fixade det ju faktiskt!

Kommentarer är avstängda.