Dagens hälsotips: Äppelcidervinäger

0465fd2b1544d8407d7a616e66d42eb6
Ett gammalt husmorsknep är att dricka en shot äppelcidervinäger innan maten för att behålla figuren. Jag har nog alltid tänkt på det som ett konstigt och förlegat bantningstips som definitivt inte funkar. Men sedan läste jag på om äppelcidervinäger och dess positiva hälsoeffekter och ändrade uppfattning.

Sedan ett par veckor tillbaka dricker jag en skvätt utblandat med vatten varje morgon innan frukost och ofta ett glas på eftermiddagen också. Det kan vara placebo såklart men jag känner mig piggare och att det är bra för magsmältningen. Ibland känner jag ett ”sug” när jag har ätit (speciellt mycket kolhydrater) som att jag inte riktigt är mätt trots att jag ätit supermycket. Då kan en skvätt äppelcidervinäger stilla den känslan. Så förutom att det litegrann stoppar sötsug så är det uppiggande och bra för matsmältningen, vilket är effekter jag har känt av. Googla äppelcidervinäger så kommer du att hitta massor av fakta och att det är bra för lite allt möjligt (urinvägsinfektion, högt blodtryck, diabetes, akne…). Dessutom är det en billig produkt som går att hitta i mataffären. Köp gärna en ekologisk! ( ps! Tycker du att det är svinäckligt så går det också att köpa i tablettform).

Bild 9