Välj den som får dig att känna dig som ett kap!

Ibland tror jag att vi fokuserar alldeles för mycket på vår eventuella framtida partners sidor istället för att fundera på hur du blir tillsammans med personen. Vi vill träffa någon som passar in i en massa kriterier, men hur ofta ställer vi frågan ”hur får hen MIG att känna mig?”.

Jag kan vara tråkig, fumlig, korkad och ful. Eller snygg, rolig, smart och härligt galen. Allt beroende på i vems ögon jag blir betraktad. Jag vet inte hur det är med er, men personligen är jag lite som en kameleont som omedvetet ändrar personlighet efter umgänge. Jag kan både vara den där tjejen som får alla på en middag att skratta – men lika gärna vara den som sitter knäpptyst med svettfläckar på sin tröja och bara vill åka hem. Vissa personer lockar fram mina bästa sidor och andra mina sämsta. När det kommer till att välja en partner så vill jag ju såklart träffa en som får mig att känna mig snygg, smart och rolig framför ful, korkad och tråkig. Jag är inte säker på vad som egentligen är ”mitt sanna jag”, men jag tycker inte att det spelar så stor roll. Du kan (tyvärr) inte styra vilka personer du jobbar med eller vilka som ingår i din familj… men du kan faktiskt försöka välja en partner som får dig att känna dig som ett kap.

Tänk dig att du är i en relation där du inte blir uppskattad och boostad utan istället förminskad? Där den andre partnern stör sig på din humor/klädstil/matvanor/intressen. Ett par år i en sådan relation och man har tappat bort sig själv totalt. Självkänslan är körd i botten och man tvivlar på att man någonsin kommer träffa någon som kommer älska en för den man är. Jämför det med att vara i en relation där den andre partnern skrattar åt dina skämt, ger dig komplimanger för din snygga stil och får dig att känna dig som Einstein när ni har djupa diskussioner. Du är samma person i båda relationerna men kommer ändå att bete dig helt annorlunda beroende på hur du blir mottagen. Detta kanske låter självklart för många av er, men det är ändå värt att tänka några varv extra kring. Får personen du dejtar dig att känna dig tråkig, stel och ful – ja, då är det nog inte personen i ditt liv – oavsett om hen är en 10-poängare i dina ögon.

love love

/ Läs fler liknande inlägg på Happy pancake-bloggen ♥