Varför bo utomlands?

Fick en fråga som jag tänkte försöka besvara. ”Vad är det som lockar med att bo utomlands”?

Först och främst är det vädret (såklart). I Sverige är det sol och varmt kanske 3 månader om året och här är det sommarväder runt 8 månader per år. Oerhört stor skillnad! Det lockar också att testa något nytt och spännande som jag aldrig har gjort förut. Jag är rädd för att om jag inte prövar på detta nu när jag är 28 år så kommer det aldrig att bli av. I och med att det inte finns några barn med i bilden eller något annat som riktigt binder mig till Sverige nu så är tajmingen perfekt.

Det är också en längtan om att hitta en plats där jag känner att jag passar in bättre än i Stockholm. Det är ingen myt att folk är mer öppna i många länder jämfört med Sverige. Det ÄR så. Kanske har det att göra med klimatet eller så är det bara en kulturell grej? Hur som helst så känner jag att det gör stor skillnad för mig med de här små sakerna som att folk frågar hur man mår när man är och handlar och liknande. Jag tycker väldigt mycket om den mentaliteten och tror också att det på ett sätt gör MIG till en mer öppen och socialare människa.

Ni som följt min blogg vet att jag har kämpat med depression och ångest till och från under lång tid. Jag tror helt enkelt att jag kände att jag behövde göra en stor förändring i mitt liv för att bli lycklig. Det räckte liksom inte att förnya gymkortet och inreda balkongen och köpa mörk choklad. Det var hela tiden något som skavde. Och varenda höst grät jag för att sommaren var över och för att mörkret återigen skulle komma och ta mig.

Jag kan inte säga att jag är där än. Alltså att jag är helt igenom lycklig nu och har funnit min plats i livet. Jag slits fortfarande av tvivel och hemlängtan. Dessutom är det extremt tufft att inte kunna göra sig förstådd på sitt modersmål. Känner mig ofta frustrerad och handikappad över att knappt kunna göra ett enkelt bankärende eftersom jag inte förstår orden, och så måste jag använda Google translate och allt tar så lång tid. Det är tufft att börja om och att inte ha några nära vänner. Det är massor av saker som får mig att ibland bara vilja packa väskan och flytta hem till tryggheten och enkelheten i Sverige. Men då påminner jag mig själv om varför jag åkte. Vad det var jag sökte och att jag ändå har kommit ganska långt.

Jag hoppas att det var något slags svar på frågan.