Lång väntan

Ni vet den där bilen som jag skrev att vi hade köpt? Det var inte riktigt sant. Eller, vi hade betalat för den, skrivit på alla papper och allt var klart för att hämta upp den… trodde vi!

Låt mig i kronologisk ordning berätta om allt skittråkigt krångel vi har sysslat med den här långhelgen. det har nämligen varit Anzac day vilket innebär röd dag här. Vi var extremt sugna på att komma iväg på någon längre utflykt – vilket var anledningen att vi beslöt oss för att köpa en bil just nu istället för att hyra en som vi tänkte göra först. Första dagen, i lördags, hade bilfirman tappat bort bilnycklarna till bilen vi var intresserade av så att vi inte kunde provköra den. Det var en kund som råkat få med sig nycklarna hem. Dagen efter, på söndagen, skulle säljaren komma med bilen till oss direkt på morgonen så att vi kunde provköra den vilket ju lät väldigt bekvämt. Vi gick upp tidigt, gjorde i ordning oss, packade matsäck och tänkte att vi åker på utflykten direkt när vi köpt en bil. Och vi väntade, och väntade, och väntade. Säljaren kom inte förrän klockan 15.00 och då var det så klart för sent för oss att åka någonstans. När vi är på bilfirman och säger att ”ja, vi vill köpa bilen” så får vi veta att det inte är någon manager där som kan hjälpa oss att registrera den eftersom det är söndag och sedan röd dag. Vi måste alltså åka hem och vänta till på tisdag för att få med oss bilen hem. Vi skriver på allt, betalar och blir lovade att vi kan plocka upp bilen direkt på tisdag morgon.

Igår, tisdag, så går vi återigen upp tidigt och gör oss redo för en utflykt i vår nya bil. Vi tänkte åka till Philip Island och titta på pingviner och var peppade! Klockan 10.00 är vi på bilfirman MEN DÅ ÄR INTE BILEN REDO. Vi måste åka (med buss) till ytterligare ett ställe för att registrera någonting eftersom Johan inte har ett Australienskt pass. Och när vi är klara så måste firman göra om besiktningen på bilen eftersom den har gått ut och de har heller inte registrerat bilen trots att hela dagen har gått. Allt är så jävla segt och vi sitter bara och väntar och väntar. Både jag och Johan var irriterade till bristningsgränsen. När bilen till slut var klar så var det kolmörkt ute och hela långhelgen var över, utan att vi hade hunnit göra någonting av den.

De här fina bilderna tog vi igår under en lång paus där vi väntade på att bilen skulle bli klar. Som tur var så låg bilfirman bara en kvart från stranden så vi fick lite välbehövlig sol och glittrigt hav att lugna oss med. En stund på stranden ger mig så otroligt mycket livsglädje och avslappning. Speciellt i stunder när saker inte går som man vill och det inte finns något man kan göra åt det.


FullSizeRender-19

2 kommentarer

  1. Moa · 27 april, 2016

    usch vilket krångel! MEN ÅHH vilka härliga bilder! vill. flytta. dit. nu.

    • ceciliasalamon · 27 april, 2016

      Ja flytta hit så kan jag visa dig Melbournes bästa pärlor!

Kommentarer är avstängda.