Kunskap som räddar liv

Jag har gått på två olika livräddningskurser som vuxen. Det ena var med inriktning på små barn och handlade bland annat om hur man gör om en bebis sätter i halsen och sånt. Jag som är ganska hypokondrisk och katastroftänkande är glad att jag gick kursen innan jag tänkte på att skaffa egna kids. Som mamma tror jag att jag kommer bli en sån där som ser potentiella faror i precis allting.

Det andra var en heldagsutbildning när jag skulle jobba på ungdomsläger för Stockholms stad. Vi fick testa att göra hjärt och lungräddning på sådana där stora tunga plastdockar (minns ni dom från skolan?). Det jag aldrig kommer att glömma är att takten när man pumpar på dockans hjärta ska vara ungefär som låten ”Staying alive”. Ni vet ”Ah, ha, ha, ha, stayin’ alive, stayin’ alive.” Då får man tydligen in rätt rytm.

Jag undrar hur jag skulle reagera och agera i en nödsituation? Det är ju en sak att fylla i rätt svar på ett prov, men man kan inte veta hur man ska skulle bete sig i skarpt läge, förrän olyckan inträffar. Ett enkelt sätt är att försöka vara uppmärksam på skyltar om var det finns hjärtstartare någonstans. Kunskap räddar liv!

3ff8d314d0ab7027e360c553a1d984b6

2 kommentarer

  1. Hmm, är det här ett sponsrat inlägg eller ett samarbete? ;) Tips –> http://betterbloggers.se/sponsrade-inlagg-och-smygreklam-vad-sager-lagen/

    • ceciliasalamon · 27 april, 2016

      Hallå Jennifer! Tack för tipset. Så här ligget det till: Ibland tackar jag ja till samarbeten med företag för att det betyder några extra hundralappar i månaden. Jag har ju bloggat nästan dagligen i flera år och det är en dröm att kunna tjäna lite pengar på den i framtiden. Det kan nog alla förstå! ;) Självklart har jag koll på vilka regler som gäller – men rent krasst så har jag inte en tillräckligt stor blogg för att kunna ställa krav. Någon gång per månad kommer det dyka upp ett inlägg med en länk och jag HOPPAS att ni läsare inte lämnar mig för det. Om min blogg blir större kommer jag kunna vara mer selektiv – men i dagsläget har jag inte riktigt råd att vara kräsen… Skulle dock ALDRIG skriva att jag älskar någon produkt som jag inte gillar bara för pengar osv. Det är superviktigt att ni känner att ni kan lita på mig och inte känner er lurade. Det är en svår balansgång för mig som jag så klart tänker mycket på.

Kommentarer är avstängda.