Höstmål i 6 bilder

Om två dagar flyger jag hem. Just nu går jag runt och drömmer och planerar för hur sommaren och hösten ska bli. De här delarna känns viktigast just nu.

Körkortet
Det är dags att för en gång för alla ta det där körkortet som jag har skjutit på i tio år.

Vännerna
Killar kommer och går men vänskap består. Det är lika sant idag som det var när jag var 14 år. Utan mina kompisar vore jag nästan ingenting. Jag vill bli mycket bättre på att planera in roliga saker med dom och sluta ställa in träffar för att jag känner mig trött eller nere. Vännerna ger energi i den grå vardagen, och jag ska bli bättre på att minnas detta.

Jobbet
Jag ska hitta det perfekta jobbet för mig och mina förutsättningar. Ett arbete där jag kan känna meningsfullhet och bli uppskattad för mina kvaliteter. I höst vill jag börja arbeta med barn och ungdomar  igen och det finns många olika möjligheter. Fritidsgård, hem för ensamkommande flyktingbarn, resurslärare, elevassistent, kolloledare… Jag är ju en liten förortsunge i hjärtat och kommer aldrig känna mig bekväm med att arbeta ”på kontor” med alla andra vuxna ;). Jag vill ha ett aktivt jobb där jag får ”skita ner mig lite”. Jag kommer inte sluta skriva, men vi får se i vilken form det blir…

Lägenheten
Min älskade lägenhet som har tagit emot mig under så många år! <3 Den står kvar där år efter år och väntar på mig när jag kommer hem och kraschar efter diverse resor och flyttprojekt. Jag ska fixa till de där sista 10 procenten i den som jag har tänkt på så länge men inte haft energi att göra. Som att byta ut duschen mot ett badkar, köpa ny säng och byta ut den bruna fula soffan jag fyndade på Blocket. Vet ni vad – det var sådan tur i oturen att vi pga pankhet inte köpt NÅGOT till lägenheten här i Melbourne. Det känns faktiskt inte ett dugg jobbigt att lämna den.

Drömmarna
Jag har helt enkelt kommit fram till att det inte går att få ALLT man vill. Man får kompromissa så att det blir så bra som möjligt. För mig (och resten av Sveriges befolkning?) handlar det om att kompromissa med klimatet. Men för att stå ut med att bo sex månader av året i mörker och kyla vill jag ha möjlighet att i alla fall kunna resa iväg på en solsemester per vinter. (Ja, jag hör att jag låter bortskämd… men låt mig vara det då!). Dessutom vill jag yoga mer, så jag tänker att jag ska bli en sån där tant med hennafärgat hår som åker själv på yogaresor på ett all inclusive- hotell på Mallorca.

Ja. Jag tänker i alla fall att jag vill bli bättre på att spara pengar och unna mig själv den typen av upplevelser. Helt enkelt ”ta lyckan i egna händer” och se till att det händer. Sand under fötterna och doften av hav är det bästa jag vet i hela världen.

Stilen
Jag har liksom tappat bort min stil de senaste åren känner jag. Det har varit en kombination av ”jag jobbar med barn och har varma och bekväma kläder. Med andra ord, tights, tofflor, utsliten hoodie.” och ”jag är ute och reser och har ett hopkok av saker jag köpt på marknader och sommarkläder jag köpt på H&M- rean innan jag åkte”. Längtar till att få organisera garderoben när jag kommer hem! Vill ha bekväma men ändå snygga stilrena kläder. En stil som jag kan ha på jobbet men sen gå ut och ta ett glas vin i efteråt.

En kommentar

  1. Emma · 23 maj, 2016

    Ska bli kul att ”följa dig” på denna resa :-)

Kommentarer är avstängda.