Inredningsvecka – balkong!

Jag har släppt loss totalt i lägenheten den senaste veckan. Som en galen människa har jag rensat ut, möblerat om och handlat nytt. Det var exakt samma sak förra våren, när jag kom hem efter 3 månader på Nya Zeeland. Jag ser allt med nya ögon och kan inte förstå att jag inte sett detta förut. Självklart ska bokhyllan stå i andra änden av vardagsrummet och den där tavlan är ju fruktansvärt ful. Garderoben har inte heller klarat sig från min kritiska blick. Två bananlådor åkte till Myrorna igår. Jag skänkte bort även snygga skor och favoritklänningar. Anledningen? Jag använder dem inte. Dom är pyttelite för små eller för stora. Så enkelt är det. Då är det bättre att någon annan får känna sig fina i dom. Och det var ingen idé att sälja eftersom allt är köpt på de stora kedjorna. Andrahandsvärde noll. Jag blir ganska äcklad när jag tänker på hur mycket jag har handlat. Mycket REA, många sladdriga små toppar från H&M. En hundring här och en hundring där, det märks knappt på kontot. Men det märks när jag måste rensa ut kläderna som tappat formen i första tvätten och jag hittar skor som jag bara använt två gånger. Från och med nu är det kvalité framför kvantitet som gäller. Hellre lägga 800 kronor på ett par snygga sneakers än att köpa tre par från Din Sko som jag bara tycker halvmycket om. (Och helst kanske inte köpa några nya par över huvudtaget…). Nu har jag bara kläder, ytterkläder och skor som jag använder och tycker om.

Nu har jag i alla fall bara det sista piffet och fixet kvar i lägenheten. Flytta runt på några ljusstakar och boa in mig. Måla en hylla vit och hänga upp en tavla.

Jag tänkte köra en inredningsvecka här på bloggen! Vad tror ni om det? Varje dag lovar jag att slänga upp före och efter- bilder från lägenheten. Först ut är balkongen!

Den här stackaren var lite deppig. Alla blommor (förutom de i tyg) hade vissnat. Det var fullt med pollen/skräp och mattan hade tappat färgen. Möblerna var också i stort behov av en oljning eftersom dem nästan blivit grå. ↓

img_7920

… Så jag började med en rejäl städning – sopa, dammsuga, moppa och torka av alla ytor. Sedan oljade jag in möblerna med vanlig olja. Använde en blandning av linfröolja och olivolja för det var det jag hade hemma. Har aldrig gjort detta förut men det blev väldigt fint!. Jag piffade upp blomsterslingan (köpt från Cocktail för typ 4 år sedan) med att fästa några tygrosor i den. Jag fäste även vita vimplar på ena kortsidan som jag hittade hemma. Blommorna byttes ut mot.. tyg- pelargoner! Efter flera år har jag gett upp färska örter och blommor på balkongen. Dessa är från Åhléns, samt rosorna. Jag har levande blommor inomhus och det älskar jag, men på balkongen nöjer jag mig fejk från och med nu ;). Mattan byttes ut mot en blårandig från Indiska. Jag har tak på min balkong så jag kan ha en tygmatta, men annars rekommenderas plast. Det finns massor av fina att välja på. Jag tycker att det blir så hemtrevligt med mattor. Dynorna är från förra året från Hemtex. Min ljusslinga som jag tidigare hade vid sängen fick hängas upp och skapa ett mysigt ljus. Det är viktigt på en balkong på kvällen tycker jag.

Hyllan som passar snedväggen är från Clas Ohlsson. Blommorna och korgen i den är från Ikea. Ljuslyktorna är dricksglas och återanvända- glasburkar. Den stora lyktan köpte jag i Mora för några år sedan. I krukfatet har jag snäckor i från Nya Zeeland. (lite kitchigt men funkar på en balkong tycker jag). 

Vimplar är ett himla enkelt och billigt sätt att pimpa sin uteplats, eller varför inte ha dem i fönstret, i köket eller över sängen? Dessa tror jag är någon form av julprydnad som jag köpte för en tia på Indiska förra året. 

Nu längtar jag bara efter sommarvärmen och kanske ett eller fyra glas rosévin, så att jag får inviga dessa älskade små kvadratmeter.

2 kommentarer

  1. ida · 13 juni, 2016

    Så himla mysigt, älskar balkonghäng! Måste va nice och tryggt att ha fått tillbaka din lägenhet igen, heja dig!

  2. Emma · 13 juni, 2016

    Fint!

Kommentarer är avstängda.