Sängen

Vi fortsätter inredningsveckan där jag visar upp några av de förändringar som skett här hemma. Har kvar att visa er den nyorganiserade hallen och ett ommålat köksskåp (det blev ljusblått!). Ä N T L I G E N är jag nöjd och klar med allt. Nu kommer jag inte lyfta ett finger här hemma på ett tag.

Eftersom vi spenderar typ en tredjedel av livet i sängen så känns det också rimligt att den ska ta upp en tredjedel av lägenheten…… (!). Jag tycker att sovplatsen ska vara hemmets mysigaste plats med extra allt när det kommer till fluffiga täcken och kuddar. Så här ser min sänghörna ut. ↓

 

Uppifrån, från vänster:

Lampskärm från Åhléns. Valde en i beige/grå för att få ett lugnt ljus och intryck vid sängen. Lampfoten är en begagnad i guld. Det är alltid billigare och roligare att köpa lamp”fötter”? second hand istället för nytt.

Älskar Murgröna! Tycker det är så vackert när den är ostyrig och slingrar sig runt fönster eller möbler. Den tål att stå i mörker och passar bra både ute och inne.

Grå prydnadskudde Hemtex. Valde en avlång, stor och ”stel” kudde att ha vid huvudänden i sängen för att skapa lite hotellkänsla. Och två lite mindre grå kuddar att ha i fotänden som jag handlade på Åhléns för ett par år sedan.

Korg Clas Ohlsson. Den här lilla korgen med lock är perfekt att ha vid sängen/på nattduksbordet och förvara saker i som kanske inte är så snygga att ha framme. Öronproppar, sovmask, nässpray, kondomer….

Fina sängkläder från Ikea. Gillar allt som är blommigt och romantiskt!

Vikvägg från Åhléns. Har en i båda ändarna av sängen. Detta gör att jag känner mig ”tryggare” när jag ska sova och det skapar ett litet sovrum i lägenheten. Tips för dig som bor i en etta!

Strandhandduk, även den från Hemtex. Här tyckte jag att jag var påhittig! Det är alltså inget sängöverkast utan en handduk. Men den är så stor och fin att det absolut inte går att se någon skillnad. Tycker också att ett tunnare tyg är mycket enklare att bädda med än ett tungt sängöverkast.

Blå fleecepläd Hemtex. Denna har jag i fotändan av sängen. Gosig och fin och skön att lägga på täcket kalla dagar.

/Hoppas ni har en underbar helg! Själv är jag lite bakfull från gårdagens utgång och jag är inne på min tredje kaffe på Scandic Sjöfartshotellets lobby där jag sitter och skriver. Kram ♥

En kommentar

  1. Moa · 18 juni, 2016

    Åh så himla mysigt!

Kommentarer är avstängda.