5 bra tips bara

Minns ni att jag skrev att jag skulle köra en hälsovecka här på bloggen? Det missade jag ju helt! Så för att kompensera kör jag ett bauta-inlägg om både hälsa och skönhet. Lite blandade tipsiga saker som jag gillar helt enkelt. Det blir väl bra?

1. Björn Axén saltvatten- spray. 
Jag har aldrig varit en person som har stylat mitt hår speciellt mycket med olika produkter. Bara haft i något skyddande och mjukgörande efter duschen. Så fort jag har haft i något med ”stadga” så har jag tyckt att håret har känts skitigt och trashigt och så vill jag bara tvätta håret igen. Fram tills att jag testade denna lilla mirakelflaska med saltvatten- spray!  Jag har i några ”sprut” i fuktigt hår och sedan låter jag det självtorka. Resultatet blir ett lätt självlockigt hår med volym som varken lägger sig platt eller flyger runt på konstiga sätt. Och det känns inte det minsta smutsigt! Se bildbevis ↑.
björn axen2. Kokosolja och…..banan! 
Kokosolja är bra till massor av grejer. Man kan till exempel ha det som en hårinpackning eller smörja in kroppen med det, eller använder det som sminkborttagning. Jag har till och med hört om att vissa använder det som glidmedel… Men det vanligaste är nog att den används till matlagning istället för ”vanlig” olja. Eftersom den tål höga temperaturer utan att förlora sina nyttigheter så är den bättre att steka i än tex. olivolja. Jaja, allt det där kanske ni redan vet. Nu till mitt lilla tipstiga tips! När jag är småhungrig och vill ha något jättesnabbt (men inte onyttigt) så brukar jag ta en sked kokosolja och kladda på en banan och glufsa i mig. Det kanske låter äckligt men det är det verkligen inte. Kokos och banan är ju typ världens godaste kombo.

kung-markatta-kokosolja-virgin-225-ml-0

3. MAKRILLSMACKOR!!!!!
Och för att fortsätta på mat-temat. Det som är på tallriken nedan är min just nu största besatthet i livet. Jag har gått in i en total makrill-craving och har ätit detta till frukost och lunch i en vecka. Det är så himla konstigt för jag har aldrig i hela mitt liv gillat makrill förut eller ens ätit det. Det måste vara ett tecken på att jag håller på att bli vuxen och börjar förvandlas till mina föräldrar :(.

I alla fall så är makrill i tomatsås Guds gåva till mänskligheten eftersom det är så himla billigt (hallå, Eldorado trepack för 29 spänn), och nyttigt (tror jag?) och framför allt GOTT!!. Denna äter jag på rostat grovt bröd och så skyfflar jag på med fetaost och soltorkade tomater.

Ps! Hatar du fisk (eller bara inte äter det varje vecka) så kan du ta en tesked fiskolja varje morgon för att få i dig alla bra fetter osv. Jag tar en med citronsmak som inte alls smakar illa.

4. Silicea
Jag äter dessa kapslar då och då och tycker att dem funkar. Det är ganska dyrt så det brukar gå ett par månader mellan förpackningarna… Förut prövade jag deras gel på flaska men det var så äckligt att jag fick kväljningar. Silicea är toppen för att få fina naglar, hår och hud. Det är även väldigt bra för krångelmagar har jag förstått. Jag tror att man behöver äta dem ganska länge för att känna och se resultat. Men jag TROR att detta funkar. Helt klart har naglarna blivit starkare i alla fall och skivar sig inte lika lätt.

original-silicea-kapslar-60-st-0

5. Favorit i repris – spikmattan!
2009 blev spikmattan utsedd till ”årets julklapp” och varenda Svensson hade en piggig matta i sitt sovrum. Bloggare skrev om den och den blev höjd till skyarna för sina hälsoeffekter. Sen efter några år dog intresset ut och nu hör man knappt någon som pratar om den stackars spikmattan längre. Men jag tycker att den är värd en comeback! Förra veckan beställde jag faktiskt en sprillans ny eftersom jag hade lämnat kvar min söndernötta matta i Australien. Och när den levererades i paketet med en avslappnings-dvd och en skiva med flöjtmusik så kände jag mig nostalgisk och nykär. Jag har testat lite olika mattor och tycker att originalet Shakti är den bästa, men det kanske inte spelar jättestor roll. Effekten är ju ungefär det samma. Ni som inte prövat borde verkligen göra det. Man ligger alltså på en liten matta med hundratals piggar på och det gör inte alls ont, utan det är mer en stickande, värmande och avslappnande känsla som sprids i kroppen. Mattan är min kompis när jag är stressad eller inte kan sova och den är också bra mot huvudvärk och spända muskler. Så leta upp den gamla mattan längst in i garderoben och omfamna den på nytt nu!

20090930_d90_0317_01

En kommentar

  1. Moa · 13 juli

    Vilka bra tips, jag måste testa flera av dem! Jag har också testat Silicea, egentligen för håret men jag såg stor skillnad på naglarna i alla fall! synd att det är så dyrt bara.

Kommentarer är avstängda.